На свята покладіть лусочку карпа в гаманець)))

1060500 2

Дівчата, робіть висновки)))Від хороших дружин чоловіки ідуть, сподіваючись, що знайдуть ще кращу. Від ...

Комментариев: 8

і шо пан буде з цього мати?

і шо пан буде з цього мати?
гроші триматиме;)

чиї? і шо з того що потримає трохи;)

чиї? і шо з того що потримає трохи
не знаю. Європа католицька на Святу вечерю перед Різдвом обов"язково готує карпа. Коли його чистять, то беруть луску величеньку, кладуть її в гаманець і тримають там цілий рік до наступної Вілії, вважаючи, що вона приносить доходи більші, грошову удачу... Якщо співставити їх благополуччя і наше, то різниця досить помітна... Хіба мені важко закласти в гаманець луску?????;)

ясно.а в Європі католицькій - тобто в польщі? начебто в них заливний короп то аналог нашого олів'є. в кожній родиніце навіть у нащому фільмі ввіковічили

Чехи,словаки,німці у карпів бавляться,-не лише поляки.Перед Різдвом стоять цілі чани на ринках з живою рибою у декількох місцях щодня, і черги біля рибних точок не зникають.За 2-3 дні до Різдва привозять цілі причепи омели,- теж продають,та ще стараються клієнти вибирати такі галузки, що з ягідками.Бо вважається,що хто не має вдома ємьоли(омели),то цілий рік буде голий))),тобто,бідний.Під омелою слід поцілуватися, щоб міцніше трималися шлюбні і любовні зв"язки,-ті галузки вішають у мешканнях на люстрах. Ялинкові базари у них теж цікаві.Стоять більше тижня перед святами продавці ялинок і вдень,і вночі навіть ночують у машинах поряд зі своїми ялинами. Та ще ж і упаковують їх так гарно у сіточки за допомогою спец. пристрою.

омела - щастя... цікаво:)
а в нас вона - відьмине волосся
хоча у у нас калина - символ, а у німців - отрута

омела - щастя... цікаво
а в нас вона - відьмине волосся
хоча у у нас калина - символ, а у німців - отрута
омела - лікарська рослина, як, до речі, і калина також. У мене лише минулий рік ніхто омели не приніс до хати, а так кожнісінького року - обов"язково мала бути омела. Після свят я її суху збираю, щоб потім робити з її напарів цілющі ванни(з іншими рослинами також). В цьому році ялинових гілочок не прикрашала, бо мама померла(не годиться за нашими звичаями прикрашати помешкання, якщо жалоба в родині), та омелу ми з сином привезли величезну, як ніколи. Рослини я сприймаю трохи інакше, ніж отруйні, чи ні, бо кожна для чогось призначена на користь Природі і людині, і не важливо, чи в німців, чи у інших краях.