АНЕКДОТ ВІД НІКУЛІНА:

Сталося це в 80-х, коли я тільки взяв на себе керівництво цирком на Цвєтному. Робота не пильна - з людьми і тваринами, причому, другі, зазвичай, були розумніші від перших. Затіяли тоді в цирку зйомки новорічного «Блакитного Вогника».
Розсадили в перших рядах за столиками наших зірок естради упереміш із зірками кіно і членами ЦК. Кульмінацією вечора повинен був стати політ Леонтьєва під куполом цирку на трапеції під пісню «Дельтаплан», причому по арені в цей самий час повинні були ходити живі тигри. На подив, Валєра погодився, тому що був не з ссикливих, за що його, власне, не любили ні в Держконцерті, ні в Політбюро. Багатьох шокувала його манера одягатися в обтягуючі костюми і небажання вступати в КПРС, на що він завжди відповідав: «Срати я хотів на вас і на вашу партію». І ці його слова стали пророчими. Ніщо не віщувало біди, коли Леонтьєв, почепивши яскравий леопардовий костюм, сів як папуга на жердинку трапеції і зробив свій перший круг по арені, залишивши десь внизу смугастих хижаків, які з недовірою почали рикати на дельтапланериста. Глядачі аплодували і тикали пальцем, а оператор намагався зловити леопардове чудо з кучерявою головою в об'єктив. У якийсь момент механік, який стежив за рухом трапеції з Леонтьєвим, вирішив опустити його нижче до тигрів, але перебрав з відстанню, тому що напередодні перебрав з оковитою. В результаті Валєра летів бриючим польотом прямо над головами у розлючених звірів, які в стрибку намагалися його зловити, приймаючи за знахабнілого примата. Співак звивався як вуж, ухиляючись від гострих кігтів і іклів. У якийсь момент одна з кішок приловчилася і порвала кігтями пружні штани Валерія прямо на дупі, випустивши назовні його природу. Наступне коло Леонтьєв зробив, нестямно волаючи, подібно до місяця висвітлюючи голим задом майбутнього заслуженого артиста все навколо. Присутні в залі вмирали від сміху, але зйомку не припиняли, бо плівка коштувала дорого, а дупу можна було потім і вирізати. У якийсь момент механік прокинувся і з силою шарпнув важіль, через що трапеція з Леонтьєвим вмить злетіла під самий купол на 20-метрову висоту. Не чекав такого повороту подій бідний Валєра,- від страху наклав у штани, причому, зробив він це в буквальному сенсі, а оскільки штанів на ньому вже не було, то все його лайно полетіло вниз прямо на Кобзона, Лєщенко і інших приголублених владою діячів культури. Ось так ось Валєра Леонтьєв хотів срать на систему, і в результаті зробив це!
Після того, як з'ясувалося, що в залі сиділи Андропов з Громико, передачу в паніці зняли з ефіру, і все довелося перезнімати в студії на Останкіно. А дарма, бо це була найвеселіша вистава за всю історію цирку під назвою СРСР.
Юрій Нікулін, «Цирк з кіньми»

)))))))))Рассказала подруга-врач. Дело было еще в глубоко советские времена. Училас...

Комментариев: 0