Пивні рекорди

У німецькому містечку Фюрберге зберігається пивний кухоль завишки 2 метри. Виготовлений він в 1820 році.

Найбільший пивний кухоль з кришкою був виготовлений фірмою «Селангор Пьюта» до Куала-Лумпур, Малайзія. Він був представлений 30 листопада 1985 року. Його висота 198,7 сантиметра, місткість 2796 літрів.

Барменша Роузі Шеделбауер під час телевізійних змагань в місті Кеннгзєє 29 червня 1981 рік за 4 секунди здолала пятнадцатіметровую дистанцію, тримаючи в кожній по 5 пивних кухлів.

У одній з мюнхенських пивних пиво подають в незвичайних пивних кухлях. Як тільки піднімеш такий кухоль із столу — звучить баварська народна мелодія. Подібні музичні керамічні кухлі випускає Чехія.

У одній пивній японського міста Матсуширо висить оголошення, що при силі землетрусу до трьох балів (за японською шкалою) клієнт отримує безкоштовно кухоль пива.

У Португалії відбулися незвичайні змагання, на яких офіціанти змагалися одночасно в бігу і професійній майстерності. Жоао Мануел де Соза, тримаючи в руках піднос з двома пляшками пива і двома келихами, здолав відстань в 132 кілометри від Порту до Ламегу за 22 години. Тут він поставив піднос перед мером міста. Приємно випити пиво в жаркий день. Але після першого ковтка вираз обличчя мера змінився. За добу пиво перетворилося на теплу неприємну рідину, але це не перешкодило здатному офіціантові стати переможцем.

Щоб додати меблям глянець, треба протерти її сумішшю з одного стакана пива і невеликого шматочка воску, прокипяченної і остудженої. Коли меблі обсохнуть, їй додають блиск, натираючи м'якою ганчірочкою.

Австрійські власті наклали заборону на продукцію одного з пивзаводів, конфіскувавши декілька тисяч пляшок пива. Ця акція була викликана тим, що пиво містило токсичний хімікат, використовуваний як дезинфікуюча речовина при митті пивних бочок. Міністр охорони здоров'я і захисту довкілля заявив, що тривале вживання такого пива може привести до серйозних порушень діяльності печінки, нирок і м'язів, що показали проведені на тваринах експерименти.

Чи чули ви про пивний реактор? А ось на хімічному підприємстві в Карл-Маркс-Штадті була створена така установка. У величезній посудині заввишки 4,5 і завдовжки 22,5 метра можна виготовити рівно 1 мільйон кухлів пива. «Реактор» призначений для лейпцігського пивоварного заводу «Штерн-бург». Відповідно до нової технології процес здобуття напою буде на третину коротше.

У Грейт-Харвуді, в англійському графстві Ланкашір, популярні змагання по бігу з колясками. Дистанція 5 миль. Беруть участь лише чоловіки. Їх завдання не лише жодного разу не перевернути коляску, штовхаючи її перед собою, але і випити по кухлю пиво в кожному з 14 пабів, розташованих на дистанції.

У 1947 році американський письменник Менкен підписав контракт з канадською кінокомпанією. За право екранізації книги компанія зобов'язалася щомісячно поставляти авторові до кінця його життя по два ящики світлого еля.

У 1910 році в німецькому місті Бінген-на-Рейні під час перекачування пива на одному пивоварному заводі з однієї бочки в іншу робітники помилково залишили відкритими крани для повітря. Наслідком цієї помилки стало те, що дно бочки з тріском вилетіло і пиво хлинуло на підлогу. Зупинити пивний потік не вдалося. Через декілька хвилин бочка, що містить 2300 літрів пива, була порожня. Пиво, яке розіллялося затопило весь завод і двір із спорудами.

Бюджет сім'ї власників пивоварної компанії «Адольф Курс» в США більше 700 мільйонів доларів. Газета «Піплз дейлі уорлд» розповіла, що для здешевлення виробництва пива компанія ввела вживання азбесту на певній стадії технологічного процесу. Таке удосконалення, на думку багатьох фахівців, загрожує споживачеві раковими захворюваннями. Проте компанія ці застереження проігнорувала.

Введення в корм великої рогатої худоби відходів пивного Виробництва веде до поліпшення смаку м'яса. Щоб отримати прекрасну по смакових якостях яловичину, так звану «мармурову», японці з містечка Мацудзаки поять корів пивом, а вранці роблять їм масаж. Гурмани готові платити за таке м'ясо в 6-8 разів дорожче.

Багато зарубіжних медиків запевняють, що, випиваючи в день по пляшці пива, людина лише приносить користь організму. В міру споживаючою вважається людина, що щоденно випиває не більше чотирьох з половиною стаканів пива, 7-8 стаканів — людина, що багато випиває, і робити це радять в особливих випадках. А та, що випиває до 14 стаканів пива в день — це вже алкоголік.

Австрійський дерматолог Бернхард Анхаузен відкрив, що запах пива гальмує агресивність комарів. Свої думки він сформулював так: «Після випиття кухля пива на шкірі з'являється піт, до складу якого входить речовина, що не дозволяє комахою нападати на людину". Австрійська преса додає, що автор даного відкриття — родич власника великого пивоварного заводу.

У польському місті Гданьську існує «пивний дзвін». З його дозволу дозволялося раніше відкривати пивні заклади в місті.

У 1978 році на чемпіонат світу по хокею, який проходив в Чехословакії, канадська команда привезла 12 тисяч банок пива. В середньому це 29 банок на душу в день. Виникає питання, чи варто було везти настільки громіздкий багаж в країну, де виробляється всесвітньо відоме пиво? Як говориться: «Їхати до Тули зі своїм самоваром».

У американському місті Натчез в штаті Міссурі існує закон, що забороняє поїти слона пивом.

У Чехії і Словаччині однаково люблять пиво, і ставити тут рекорди по пивній частині важко. Але деякі намагаються. У словацькому місті Добщина кур'єр однієї з контор Томеш Бранек по парі на крупну суму вирішив випити за дві години 12 літрів пльзеньського пива. Через півтори години з початку цього дійства багаточисельним глядачам стало ясно, що поразка претендента рекорду неминуча — було випито лише 7 літрів, а Бранек не міг вже всидіти за столом.

В Брюсселі, під час «Тижня захисту тварин» була організована лотерея. Першим призом, який отримав Леон Петі, було ... мисливська рушниця. Член англійської палати общин виграв право бути присутнім на трьох засіданнях палати общин. А пивовар амстердамського пивоварного заводу виграв ... 50 ящиків пива.

Перевірка в'язниці начальством в італійському місті Форлі виявила, що в камерах відсутні троє ув’язнених. Весь персонал був піднятий на ноги. Втікачі знайшлися в сусідній пивній, де вони в обнімку з начальником в'язниці справляли день народження одного з учасників теплої гулянки.

Своєрідний спосіб стимулювання праці і зміцнення дисципліни існував у свій час в одному з допоміжних цехів Пермського моторобудівного об'єднання. Щонеділі працівникам видавали по 6 пляшок пиво. Прогульщики і інші порушники дисципліни цієї винагороди позбавлялися. На думку адміністрації, таке нововведення набагато ефективніше підвищення зарплати.

У Танзанії спиртне продається за картками чотирьох категорій. Категорія «А" дозволяє купувати спиртні напої без обмежень. Категорія «Б» обмежує покупку міцних напоїв — в картці робиться відмітка про кількість куплених напоїв. Громадяни, що мають картку «С», можуть купувати лише пива, але без обмежень, а той, хто має картку «Д» може купувати лише пиво в обмежених кількостях. При ухваленні рішень про таку класифікацію враховується сімейний стан людини, його доходи, борги, поведінка після випивки. За чинним законодавством, допускається управління транспортним засобом після вживання до чотирьох пляшок пива.

На одному з перехресть в західній частині Берліна перекинулася автомашина з 12 тисячами пляшок пива. Велика частина їх розбилася, а що залишилися, близько двох тисяч пляшок, виголошуючи тости на честь пивзаводу, що потерпів, розпили перехожі, що набігли, і жителі навколишніх будинків.

Царевна-лягушка- Целуй,не бойся,Иван-царевич...
Пивні рекордиЄ багато претендентів на звання найстарішого пивного закладу Великобританії. ...

Комментариев: 0