Пивні новини

Вітамінне пиво складає конкуренцію аспірину

Нещодавно в німецьких аптеках з*явилися досить дивні, але смачні ліки - одна з компаній виробників пива запропонувала своїм споживачам вітамінне пиво. Безалкогольний хмільний напій «Карла», виготовлений з хмелю, спецій, вітамінів, екстракту лецитинової сої та фолієвої кислоти, за словами виробника, прекрасно заспокоює, позбавляє безсоння та запобігає утворенню ракових клітин. Як стверджують аптекарі, новинка користується неабияким попитом і за популярнішою перевершила аспірин.
Баварська броварня вирішила не відставати від моди на «здоровий спосіб життя» та створила власний варіант корисного пива. Нова панацея пиво «Ксан» на основі лікарських трав та антиоксидантів лікує хвороби серця, остеопороз і навіть малярію. Крім того, пиво уповільнює розвиток ракових захворювань.
Незважаючи на корисність бурштинового напою в його різних варіаціях, варто пам’ятати, що навіть улюблений напій необхідно споживати в розумній кількості
.
Пивна наука

Лондонський університет The University of King’s College пропонує своїм студентам новий курс Brewing Science: The History, Culture, and Science of Beer (Броварна наука: історія, культура, пивна наука). Викладатиме курс професор МакОат, який уже не неодноразово допомагав студентам варити власне пиво.
Хоча подія не була широко розрекламованою, на лекції вже встигли записатися понад сто осіб. Професор МакОат із радістю поділиться зі студентами старовинними документами, рецептурами та технологіями виготовленнями хмільного напою.

Українські вчені клонували хміль

Професор Національного аграрного університету Максим Мельничук та його колектив запатентували унікальний спосіб розмноження хмелю. Щоб отримати клон хмелю, рослину спочатку піддають хімічній обробці, а потім — термотерапії. Таким чином учені отримують оздоровлену (не генетично-модифіковану) сировину.
За словами винахідників, клонований хміль довше живе, більш стійкий до хвороб і приносить вдвічі більше врожаю.
Нині 85% хмелю (понад 28 тисяч тонн) імпортується в Україну з Європи (особливо з Чехії) у середньому по 10 тисяч доларів США за тонну. В майбутньому, використовуючи метод клонування хмелю, Україна зможе повністю задовольнити потребу в цій сировині.

Пиво на сонячній енергії

The Lucky Lab Brew Pub із Портленда відтепер випускатиме пиво на сонячній енергії. На даху пабу винахідники встановили сонячну термальну систему, яка нагріває воду в процесі варіння пива.
Система обійшлася власникам у $70,000, але ті сподіваються, що вона окупиться за декілька років. На честь такої події навіть планують випустити окремий сорт хмільного напою — Sun Beer («Сонячне пиво»).

Рейтинг найдорожчих напоїв світу

Історія людства багата на всілякі відкриття, досягнення та винаходи. Хтось прагне знайти формулу вічного життя, хтось мріє розробити машину часу, а для когось мета життя — створити смак, який цінуватимуть його нащадки. Серед таких неперевершених смаків слід виділити бельгійське пиво та гавайську питну воду. Ці напої вважаються одними із найдорожчих та найдавніших у світі.
Так, найдорожчий хмільний напій у світі коштує близько 1000 доларів США. Бельгійське пиво Vieille Bon Secours можна купити лише в лондонському пабі Bierdrome.
Але дорогими можуть бути не лише алкогольні чи слабоалкогольні напої, а й питна вода під назвою Kona Nigari. З глибин океану поблизу Гавайських островів піднімають найчистішу воду, яку потім опріснюють, очищають і розливають у пляшки ємністю 0,06 або 5 літрів. 5-літровий бутель коштує 2000, а маленька пляшечка — всього 33,5 долара США. Незвичайність і дорогоцінність такого напою криється у тому, що перед споживанням його необхідно обов’язково розвести простою водою.

АнекдотПодходит как-то молодой слесарь к мастеру, в одной руке болт держит, в другой...
АнекдотПри массовой проверке банок с тушенкой в одной из них обнаружилось мясо. Сроч...

Комментариев: 0