Пиво спорту не перешкода

Ячмінний напій в помірних дозах допомагає організму краще впоратися з обезводненням і не відбивається на таких показниках, як бачення поля (у ігрових видах) або кількість допущених помилок.

До такого висновку прийшли експерти в області правильного харчування на симпозіумі, що проходить в Іспанії.

Сам форум називається «Пиво, спорт і здоровье». Практично всі його учасники рекомендували включити пінний напій в денний раціон спортсменів, підкреслюючи, що його властивість уповільнювати або запобігати окисленню органічних сполук корисна для серцево-судинної системи.

За це готовий поручитися кардіолог і відомий у минулому баскетболіст. На думку кардіолога Хуана - Антоніо Корбалана, пиво прекрасно допомагає процесу насичення організму людини вологою після інтенсивних фізичних вправ. У помірних кількостях цей напій «абсолютно поєдниючий» з високими спортивними навантаженнями. Найголовніше - це дотримувати відповідність об'єму випитого напою з особливостями персонального метаболізму кліток.

Корбалан виступив на підтримку ідеї скасування деяких помилкових, за його словами, табу, що стосуються цього ячмінного напою. Він є другим основним напоєм спортсмена після води, переконаний кардіолог.

Така думка узгоджується з підсумками дослідження, які представив на симпозіумі викладач кафедри медичної фізіології університету Гранади (Іспанія) Мануель-кастільо Гарсон. Він стрерджує, пиво в помірних дозах не відбивається на психокогнітівних здібностях атлетів, оскільки не погіршує бачення поля і не приводить до збільшення числа помилок. Більш того, цей популярний в світі напій збільшує здатність організму переносити високі фізичні навантаження і знижує стрес, що виникає при екстремальному перенапруженні.

Висновки експерта грунтуються на результатах спостережень за групою підлітків-добровольців, які після занять спортом в залі при температурі 40 градусів на вибір угамовували спрагу водою і пивом. Для оцінки дії цих напоїв на організм використовувалася особлива система, вживана для перевірки реакції авіапілотов.

Культура споживання пиваВиявляється, щоб отримати справжню насолоду від пива, необхідно знати, як йог...
АнекдотОтец наставляет сына перед выездом на курорт: - Ты ж сынок там осторожно. Д...

Комментариев: 0