Кожна дівчина протягом свого життя повинна плакати, спотикатися і падати: плакати від щастя, спотикатися об гроші і падати до обіймів коханого*

542383

Капітан Хара був свого часу призначений на есмінець "Сігуре" - найстарішу розвалюху Імператорської армії, а на додаток ще й з деморалізованою командою. Він зробив з корабля легенду.

Есмінець прославився тим що під командуванням капітана Хара побував в усіх великих "халепах" цього періоду війни на Тихому океані - й не отримав жодного влучання і не втратив жодної людини.

Так от, після повернення з чергової експедиції команда у повному складі вирішила зайнятися культурним відпочинком - тобто навідатися до гейш аби розслабити нерви. І ось, прийшли вони до деякого, відомого усьому флоту "закладу" - і різко "очманіли"... Тому що мати-гейша (котра з офіцерами аж до адмірала на "Агов, миленький"!) разом з усіма дівчатами стоять в офіційних кімоно "по команді струнко" і віддають салют як це має бути згідно зі статутом.

Капітан обережно поцікавився, чи не помилилися вони дверима, на що почув у відповідь, що для капітана, котрий зміг зберегти усю команду до останньої людини, а також усієї команди:
а) усі борги закладу вважаються прикрим непорозумінням і списуються;
б) дівчата працюють лише із задоволенням (й не більше);
в) напої - безкоштовно.

Тому що вони хоч і є гейшами, але такі ж патріотки країни, як і решта населення.**
___________________________________________________
* "Мемуари гейші"
** З "Нотаток капітана Хара -командира японського есмінця часів другої світової".

АнекдотКостюм Евы требует, чтобы его постоянно гладили.
Анекдот(не мое) Суббота. Ночь на воскресенье. Около ночной палатки стоит машина. ...

Комментариев: 6

Хоч бери та переїжджай у Японію. Бо хвацько задовбала ця масова безнаціональність.

В Японії й без того перенаселення й така сама криза, що спричиняє відповідне ставлення до іноземців... Що ж до незручностей та загальної апатії, то сам можеш поміркувати над їх "філософськими підвалинами".

Можливо, якби на нас скинули атомну бомбу, то й українці були б згуртованішими.
...Тю, так, фактично ж, кидали...

Щодо апатії і апокаліптичних настроїв, то це не дивно - адже країна острівна: землетруси, цунамі, кодекс честі самураїв... Словом, кінець може настати будь-коли. Це помітно із їх аніме - там дуже часто дія відбувається після якоїсь катастрофи.

Або "до".



патріотки

Не без цього...