Япона.......унітаз !

На будь-якого європейця, який опинився в Японії, найсильніше враження
виробляють не роботи і боротьба сумо, а унітази. До зустрічі з ними я, як мені здавалося, був підготовлений розповідями друзів, які вже побували в Країні висхідного сонця.
Проте, зайшовши вперше в туалет в готельному номері, я був вражений. Кришка унітазу була нагріта до температури мого тіла. Повітря було
освіжене вбудованим кондиціонером (22 С). При моєму наближенні кришка
автоматично піднялася і заграла тиха музика, вводячи мене в
стан блаженства.
Після закінчення процесу десь знизу плавно висунулася невелика телескопічна штанга і акуратний ламінарний струмінь теплої води вимив все те, що європейці (не мусульмани) очищають туалетним папером.
Після цього струмінь теплого повітря із вбудованого в унітаз фена висушив мене. А вода плавно, без звуку, видалила продукти моєї
життєдіяльності, залишивши сліпучо-білу поверхню фаянсу.
Потім унітаз ввічливо запитав мене про щось японською. На жаль, я
не зміг підтримати цікаву бесіду - мої пізнання в японській мові обмежуються чотирма фразами, жодна з яких не зацікавила фаянсовий виріб.
Так, мало не забув. Під час процесу унітаз створював легке розрідження
піді мною, пропускаючи повітря через вбудовану систему очищення. Так що повітря в туалеті було ... як би правильно висловитися ... незіпсованим.
До речі, двома днями пізніше мені зустрівся унітаз, який на вибір ще і дезодорував атмосферу. Я вибрав запах соснового гаю.
Унітази в Японії не просто сантехніка, а предмет своєрідного культу. У будь-якому універмазі в спеціалізованому відділі рядами тягнуться комп'ютеризовані вироби шановних японських унітазних брендів: Toto, Inax і Matsushita Electric (пізнаваного по величезному напису Panasonic). Причину культу просто пояснив директор з маркетингу Inax Масашіро Ігучі: "У японському будинку єдине місце, де можна спокійно посидіти на самоті, - це туалет ". І унітаз в ньому - основний центр розваг.
Сучасні японські унітази можуть багато. Продукція Matsushita
змінює температуру в туалеті на 7 градусів за півхвилини і масажує сідниці теплими струменями води.
Топові моделі Inax забезпечуються двома стереодинаміками по обидві сторони сидіння і слотом під флеш-пам'ять з улюбленими мелодіями у форматі MP3. Унітази поставляються з п'ятьма варіантами супроводу: пташиний спів, музика для релаксації, класика, шум водоспаду або традиційна японська арфа.
Але всіх перевершив унітаз Toto під ласкавою назвою WellyouII: невеликий механічний маніпулятор з ложечкою бере аналіз сечі, автоматично відстежуючи рівень вмісту цукру. За такими механічними
руками з ложечками майбутнє. Скоро вони будуть брати не тільки аналіз
сечі. Справа в тому, що, оснащуючи унітази високоякісної акустикою,
продажі різко не збільшиш.
З іншого боку, населення Японії швидко старіє, і все більше людей
потребують постійного медичного контролю. Найближчим часом "Велика туалетна трійка" випустить на ринок унітази - домашні медичні центри, які будуть вимірювати кров'яний тиск. А кришка - зважувати з точністю до часток грама.

Фрази за які 20 років тому можна було легко потрапити в психушку- я телефон дома забув... - я буду в лісі, але ти мені подзвони... - в ме...

Комментариев: 3