Битва королівських військ з птахами ЕМУ

В 1932 році на австралійських фермерів обрушилася незвична біда: на їх землях влаштувалася гігантська зграя птахів, що загрожувала знищити весь урожай пшениці. І це були не ті птахи, яких можна злякати солом'яним опудалом. Це були ЕМУ - створення під два метри зростом, з відмінним апетитом і явним наміром затриматися на фермерських землях надовго. І таких було не менше 20 тисяч....

Звичайні засоби відлякування не діяли, тож залишалася одна надія - на армію. Для «військових дій» спорядили два полки солдатів на чолі з майором Королівських Австралійських сил артилерії Мерідітом.

Перший же етап операції показав відмінні здібності ЕМУ по частині ведення партизанської війни. По-перше, виявилося, що птахи ні в яку не бажають збиратися разом, щоб з ними зручно було впоратися, а воліють розбрестися по полях так, щоб доводилося полювати за кожною окремо. По-друге, вони швидко бігають, і наблизиться до них на потрібну відстань не так-то просто.

Вдосталь поганявши своїх солдат по полях, Мерідіт вирішив змінити тактику, влаштувати засідку і заманити птахів до місцевої дамби. І дійсно через деякий час військові побачили групу з близько тисячі ЕМУ. Коли птахи підійшли зовсім близько, Меріда скомандував «Вогонь!», Але тут... тут зламався кулемет. Птахи розбіглися.

Зневірений Мерідіт наказав спорядити інший, справний кулемет на вантажівку і розстрілювати невловимих ЕМУ на ходу, (мабуть як у кіно про Нестора Махно), але, як виявилося, цим птахам обігнати вантажівку нічого не варто, та й зробити влучний постріл з машини, підстрибуючою по полях, практично неможливо . Погоня закінчилася тим, що вантажівка в'їхала в якийсь паркан і заглохла. Капітану Мерідіту нічого не залишалося, як визнати поразку і з ганьбою повернутися додому.

Советы пьяному мужчине))))Все мы с вами знаем, о том, что нельзя делать в пьяном состоянии. Нельзя сади...

Комментариев: 4

Цікаво звісно, але який фінал?

І австралійці досі живі - ніхто з голоду не вмер, і птахі цілі.А то шкода,все-таки...

Масового знищення птахів не відбулося,

але фермери певно замість пшениці харчувались пташиною....__