Про інтелігентів і Подерв’янського (з нету)

Є така публіка, котра вважає себе інтелігенцією лише за те, що має інтелігентних предків до надцятого коліна. Ця публіка зневажає тих хто не торчить від Муратовой і Тарковського, тих хто не бачить в "Чорному квадраті" нічого крім чорного квадрату, а інтелігентів від станку вважає за бидло.

І ось, одній з таких дівчат я вирішив зробити жарт. Скинув на її компьютер вибрані твори Леся Подерев"янського і описав їх наступним чином:

-Ось, дивись, це аудіозапис творчих вечорів де український драматург читає свої твори. Ось, наприклад, "Казка про ріпку". Це п"єса про вчених, яківивчають природу під час Апокаліпсісу і про те, що навіть в ці важкі часи людина не втратила почуття прекрасного. Є п"єси, де має місце творче переосмислення безсмертних образів Гамлета і короля Ліра. Уяви собі, якби Гамлет мав би проблеми з батьком а король Лір змінив корону на щастя аскетичної свободи? А ось "Павлік Морозов". В образі героя-піонера червоною ниткою проходить боротьба ідей коммунізму і віри в Бога. А ось ця п"єса про людину, яка продала душу Сатані, але стійко протистоїть його спокусам.

Дівчинка аж затрусилась в передчутті єстетичного екстазу.
Потім вона тиждень на мене дулася. Але чому? Хіба я їй збрехав?

Анекдотх: Ты пойми, если ты вкладываешь в девушку средства, то потом тебе всё это ве...

Комментариев: 11

смешно даже не то, что "затряслась", а то, что "дулась" ;):)спасибо тебе поучительно и ... узнаваемо

так ото ж тому й запостила - знайомо до болю

;)

:)

А ось ця п"єса про людину, яка продала душу Сатані, але стійко протистоїть його спокусам. Сто пудів про них,прошарок шарикових.;)

Ця "інтелігенція" досить часто знає лише штампи і кліше декількох своїх ідолів. З такими вже зустрічався

так. часом вони просто знають, що треба, що таке й таке має подобатися. а насправді їх від того нудить. але хто ж зізнається...

;):)