Пиво в древніх цивілізаціях

Відомо, що вже древні египтяни володіли секретом приготування ячмінного солоду, приписуючи винахід хмільних напоїв богові Осирісу. Древні народи, що населяли Месопотамію, — шумери, ассірійці — знали більше 70 сортів пива, що мали різні назви залежно від смаку, кольору і інших властивостей. Присмачене прянощами, пиво було більш менш гірким, залежно від використання трав.

Пиво пили простий народ і знать. Воно підносилося богам, служило предметом торгівлі і як сплата натурою. Шумери звільняли пивоварів від військової служби.

У Вавілоні, що виник на території шумерської цивілізації, правила виготовлення і продажу пива відображені в знаменитому зведенні законів царя Хаммурапі, що є найбільш значним юридичним пам'ятником Древнього Сходу. Спекуляція і фальсифікація строго каралися.

Народи Древнього Шумера і Єгипту звичайно не були єдиними, хто вмів варити пиво, але вони передавали мистецтво приготування пива іншим народам, і лише вони зберегли свідоцтва про пивоваріння, приготування солоду, торгівлю пивом, оскільки ці народи мали писемність.

Русский!!!Старая история, своими словами: Попугаев Жако было запрещено ввозить в Советс...
Пивні рекордиНайменша і найдорожча в світі пивна пляшка виготовляється в швейцарському сел...

Комментариев: 0