Десять шкур з однієї крижини

Знаменитий герой - полярник Папанін побудував собі дачу, і став запрошувати до себе видних людей, показуючи своє «творіння».
Всі були захоплені, і в книзі відгуків писали хвалебні оди. Побував навіть А. Жданов, і теж залишив добрий відгук. Після чого Папанін вирішив запросити вже й «самого»....
І ось Сталін на дачі. Частина приміщення оброблена мармуром: десь італійський, у ванній - грецький. По закінченні огляду Папанін подає книгу відгуків. Сталін погортав, почитав, бере ручку і пише:

"Т. Власику. Хороший дитячий садок."

Й. Сталін.

Прочитавши відгук, Папанін кинувся дзвонити Жданову, просячи захисту. Всупереч сподіванням, Сталін сприйняв прохання захистити героя зовсім інакше:

- У мене з Вами розходяться думки. Я хочу винести це питання на Політбюро, це дуже принципове питання.

На Політбюро Сталін сказав:

- Ніхто не хоче применшувати заслуг Папаніна. І країна гідно оцінила його подвиг, нагородивши Зіркою Героя. Отримав він і державну дачу. Але цього йому здалося мало, і він вирішив відбудувати собі дачу, де вільно може розміститися дитячий садок, яких у нас не вистачає. Його не влаштував навіть радянський мармур, подавай йому грецький, італійський.
На жаль, існують члени Політбюро, готові його підтримати. Але що про нас подумають робітничий клас і трудове селянство, товариші? Може нам закрити на це очі? Але заради чого ж ми робили революцію, якщо у нас з'являються такі недоторканні, яким все дозволено?

- Звичайно, ні, - була одноголосною думка Політбюро.

- Я теж такої думки. Не можна стригти десять шкур з однієї крижини ... »

У девчонок "попроще" мечты сбываются чаще...может и баян но я не встречал
Гра у схованку- Я заховався !

Комментариев: 0