Слова закончились...остались одни эмоции)))

1052695 2

Комментариев: 67

Вах! Нехорошая редиска! Зачем грибницу разрушил?! Может, для фото?Ага, гранату кинуть для видео. граната страшнее.

Отличнобудем ждать отмашку бывалого грибникаменя здесь многие допрашивают, когда уже начнется пора тихой охоты, как будто от меня что-то зависит. Просто многие завидовали, когда за получасовую прогулку с собакой я несла домой иногда до 20, а то и больше боровиков там, где за день проходит тысяча людей... Ми за годину приносили в гарний рік по чотири відра білих, розкішних і молодих... після цього мені десяток - не врожай. а так, спробувати Правда гарний рік востаннє був три роки тому якраз. а звідтоді ото десять як знайдеш, то вже й радості Так я ж кажу, що там, де людей повно ходить, а я не по гриби іду, а вигулюю псячку, над річкою, - там знаходжу.
То хіба позаздрити можна ;) В нас посуха вже кілька років в грибну пору :(

як у цьому році, посухи ще не бачила. Мабуть, і за всю історію метеонагляду такої суші ця земля не пам"ятає:(. У нас листопад почався в першій декаді серпня. Зараз уже дощі кілька днів спромоглися подарувати землі трохи вологи, але гриби не вилазять. Та і річка більше, як на метр, обнизила рівень води. В колодязях у багатьох селах прилеглих зникла водичка. Торфяники довкола палали більше місяця - дихати нічим.

Цього року ще не зустрічала білих. Занадто сухо. Лише веселку з травня збираю, і лисички з сироїжками в червні були. Тепер-от опеньки повинні з"явитись, польські, і звичайно, білі осінні. Чекаю. В суботу в ліс загляну - ану ж-бо є??

білі булии весняні, десь після 14 травня, потім проявилися на 3-4 дні у липні,мені трапилося за раз навіть 28, а сироїжок близько 7 літрів твердих зелених якось назбирала - це найбільше за раз цього літа було, а так щоденно приносила літр-півтора, але у червні-липні. Натрапила на бабки, можна було б двом наїстися, жменька лисичок теж проявилася якось, пару зонтиків-курочок засмажила. Кілограмів 5-6 веселок принесла людям, собі настій зробила та сирими парочку з"їла. Але у нас сухо,аж веселки позасихали у серпні і вистрелюють не вгору, а в землю:(, бо верх не має клейкої речовини. Краще дивитися, чи є боровики, після настання молодого Місяця, тобто після неділі, на протязі 2-3 тижнів. Ще у нас навіть земля не цвіте, і сироїжки не витикаються,чи мухомори, хоч трохи вологи небо подарувало.

як у цьому році, посухи ще не бачила. Мабуть, і за всю історію метеонагляду такої суші ця земля не пам"ятає. У нас листопад почався в першій декаді серпня. Зараз уже дощі кілька днів спромоглися подарувати землі трохи вологи, але гриби не вилазять. Та і річка більше, як на метр, обнизила рівень води. В колодязях у багатьох селах прилеглих зникла водичка. Торфяники довкола палали більше місяця - дихати нічим.
В нас таке торік було, навіть погірше - дощ як пройшов на Великдень в квітні, то наступний був аж 16 вересня, майже чотири місяці (і ВСЕ літо!!) в нас дощу не було. А цей рік майже рай - дощі один-два рази в місяць все літо, аж в серпні традиційно засуха почалася, але дощі були коротні і жарко дуже, тому гриби були, але малесенькі і то вже червиві :(

В нас таке торік було, навіть погірше - дощ як пройшов на Великдень в квітні, то наступний був аж 16 вересня, майже чотири місяці (і ВСЕ літо!!) в нас дощу не було. А цей рік майже рай - дощі один-два рази в місяць все літо, аж в серпні традиційно засуха почалася, але дощі були коротні і жарко дуже, тому гриби були, але малесенькі і то вже червивіВисновок: якими би ми замудриим себе не вважали, та всеодно повністю залежимо від Природи, яку чомусь останнім часом до безнадійності загадили, - от вона і кричить: - Зупиніться, недоумки!!! Ви, знищивши мене, підписуєте собі смертний вирок!!!:(

вот только грибницу под нож за что?
+ 1

В нас не так масово білі є, на жаль. Але хочеться сподіватись, що таки знайду ще свої цього року.:)