А вы называетесь правильно?

385882

Комментариев: 310

Був час, коли я вчив польську та чеську мови, бо мав там справи. Але наскільки я їх поважаю, я їх не зміг толком вивчити по причині того, що їхні слова викликали у мене посмішку а то й ржач. Хоча зараз без знання їх мови там не обійтися. І на правах конкурента російській там англійська мова. Особливо серед представників нового покоління. Вони не визнають і не хочуть визнавати ніякої іншої мови, крім рідної. Але їх мова з розряду нашої рубрики, так само, як українська для російської. Хто знає, той зрозуміє.

конечно...потому что все мое окружение (семья, друзья, знакомые и т.д.) говорили, говорят и будут говорить на русском (они в свою очередь по той же причине) на укр. языке я говорила только в школе на уроках, с учителями (и то не всеми) но укр. язык я знаю, просто очень редко им пользуюсь (а все потому что соображаю я на русском и думается мне только на русском) К сожалению в себе я это не изменю, когда-то я очень яро воспринимала украинцев которые говорили что рус.язык их родной...но теперь я их понимаю :( моим первым словом, было слово мама, не мамо, не мати, не матінька....а мама ;)

Ви маєте рацію в тому, що пані явно перегнула палку. Але ж, відносно того, що держава нав'язує свою мову... Зрозумійте, російську нам втюхали совєти. І втюхували жорскими методами. І це настільки вкарбувалося в свідомість громадян, що власну мову вони почали забувати. Не може бути народу без мови. До того й велась політика СРСР.
Якщо зараз пустити це питання пливти за течиєю, то мова зникне. Мову треба нести в народ. Звісно, не такими методами, але потрібно! Якщо цього не робити, то у нас і піде - друга ДЕРЖАВНА мова. Це ж смішно. Друга державна мова повинна бути у другої держави. Державна мова може бути лише одна!
Не будем брати за приклад ту ж Канаду... Бо ми знаємо історію її утворення...

російську нам втюхали совєти. І втюхували жорскими методами.
А зараз втюхують українську.. На жаль.. На мою думку це діамант, котрий не потребує такого навязування.. Можливо інших методів і немає, щоб її відродити, але ж потрібно поважати права людей! Якщо людина звикла що її називають Катьою, то чому вона повинна перевчатися на Катрусю???? або валізи пакувати і їхати з України.. я згодна з тим щоб кіно та література була на українсьій, але переклад Пушкіна і Лермонтова в шкільній програмі на українську мову - це ж маразм! Чи переклад російськомовних фільмів.. це вже не українізація, а русофобія якась... в школі англійську мову в молодших класах вивчають, а російську ні.. от тому я вважаю що саме втюхують..

А тепер я вам скажу, чому ваша сім'я і ваше оточення, живучи на Україні, спілкується російською. Почитайте про те, як після загарблення України більшовиками йшло тотальне знищення національно свідомої частини населення і заборона всіх українських літературних, драматичних і навіть усних видань, як перевели українські школи на російську мову викладання... Ось звідти все пішло... І, якщо зараз не повертати РІДНУ мову, цього може просто не статися ніколи.

Мдааа, нацисты совсем потеряли остатки мозгов.Зате у тебе мозку, як видно і не було. Літери вивчай, школото.от нацизма до фашизма один шаг.Від твоєї відсутності мозку до його повної відсутності навіть пів-кроку нема.очередной раз убеждаюсь что вами (нацистами) управляет ненависть и злость, а не разум. Не дай Бог расплодить таких как ты.
А вами, школотою, всесвітня любов керує. Або вам батьки погано розповіли, що таке фашизм, абож ваша спроба образити людину була чудово втілена.

Мені, все ж, здається, перший варінт має місце в вашому випадку.

тебя и человеком трудно то назвать

Скажу так, мне ничего и никогда не запрещали читать, я прочла очень много стихов, рассказов, поэм, новелл, повестей, пьес и т.д. как на укр. так и на рус. языке. Никто не запрещал мне говорить на укр. языке и я пыталась общаться на нем, но решила что просто ломаю комедию, говоря на украинском языке в уме я думаю на русском и автоматично перевожу мысли при разговоре на укр. зачем это?не вижу в этом смысл...а принуждением НИКТО, НИЧЕГО ХОРОШЕГО В НАШЕМ МИРЕ НЕ ДОБЬЕТСЯ!!! Сейчас количество украинско-говорящих потихоньку увеличивается, люди вправе сами решать на каком языке им излагать свои мысли и не вам или мне это решать.Как я уже говорила эта тема является вечной, так-что не вижу смысл и дальше разводить полемику. Спасибо за беседу

Мдааа, нацисты совсем потеряли остатки мозгов.Зате у тебе мозку, як видно і не було. Літери вивчай, школото.от нацизма до фашизма один шаг.Від твоєї відсутності мозку до його повної відсутності навіть пів-кроку нема.очередной раз убеждаюсь что вами (нацистами) управляет ненависть и злость, а не разум. Не дай Бог расплодить таких как ты.А вами, школотою, всесвітня любов керує. Або вам батьки погано розповіли, що таке фашизм, абож ваша спроба образити людину була чудово втілена.

Мені, все ж, здається, перший варінт має місце в вашому випадку.
тебя и человеком трудно то назвать
Перестаньте сдесь гавкать друг на друга! Вы б ещё тут перепихнулись

Ну имена это еще что, а вот когда они фамилии переводят, во где маразм процветает.
фамилии не переводятся, лишь только склоняются
и, кстати, не знаю как насчет Володимирка, но Оленка это не Алена, а Елена (Олена)

Знищували? Що знищували?! Яку національну свідомість? Вона була? Це ії вигадали націоналісти. Є тільки любов до рідного дому, і ніякої політики. А національна свідомість це політичний термін.