Стереотипи? Забудьте!

Їздив у службове відрядження. Маршрут Київ-Харків -Донецьк-Київ. Трохи про себе - зріст 186, вага 106. У Харкові знаходжу свій вагон, прямую до свого купе. Ще з коридора чую гучну балачку:"Украінскава язика, как такавова, нє сущєствуєт, впрочєм, как і народа". Заходжу в купе і чемно вітаюся:"Доброго вечора, чи не будете такі ласкаві встати на хвилинку,я поставлю свою валізку в багажний відсік". Розмова, ясна річ, уривається на півслові.
Потім вони (літні чоловік і жінка) ще намагалися перекинулися між собою кількома фразами, але вже на нейтральну тематику. Я мовчу і до розмови не приєднуюся. Скинув верхній одяг, готуюся до сну і скидаю светр. Під светром на мені біла ті-шотка, на грудях - величезний тризуб і напис "proud to be Ukrainian".
Як вони глянули на мою майку - все, фініш. Поки я знаходився в купе, в ньому панувала мертва тиша. Правда, як виходив курити, то шось між собою жебоніли, пошепки.
Приїзд до Донецька я проспав, бо втомився. Дідок мене розбудив, гарною українською мовою(!) сказав "Мужчина, вам вже час вставати, ми вже в Донецьку", схопив свою валізу і дременув на вихід.
А ви кажете, що донецькі українською не розмовляють...

Комментариев: 25

Ага, а энтимология слова "ті-шотка" восходит еще к древним праукрам. А "proud to be Ukrainian" - это диалект "украінскава язика", как, впрочем, и любая другая форма выражения мыслей.

А "ентимологія" - кацапський спосіб коментувати.
ЗіЖ
Зважаючи на рідне місто та на рівень грамотності попереднього дописувача, здогадуюсь, що малась на увазі "етимологія":

Етимолóгія (від грец. ἔτυμον «справжнє значення» та грец. λόγος «слово») — розділ знань, який вивчає походження слів мови. Завдяки давнім текстам, порівнянню слів зі словами з інших мов, етимологія відновлює історію слів: як вони виникли у мові, їхнє джерело та зміну їхнього значення.


Як хочуть - то можуть, звичайно... але, на жаль, не хочуть...

Да уж, сложно утверждать, что украинского народа не существует, когда перед вами 186см/106кг живого представителя

А я розмовляю, коли до мене звертаються українською то можу і відповісти українською. Хоча мислю я всеж таки російською, тому у побуті все ж таки переважає російська.
Я так думаю, придурков везде хватает, а образованному человеку чем больше языков знаешь, тем лучше! :)

У відповідь на заяву Партії Регіонів про надання російській мові статусу РЕГІОНАЛЬНОЇ, декілька політичних течій зробили заяви з аналогічними вимогами:
партія Батьківщина виступає за надання їй статусу БАТЬКІВСЬКОЇ
а Наша Україна - за надання статусу НАШОЇ УКРАЇНСЬКОЇ

  • 7  анонім
  • , в

ти шотка м правда слово древнеукраинское -одел мужик что то такое - а ему - "Петро, ти шо???"

  • 8  n_vis
  • , в
  • 7  анонім

  • 9  анонім
  • , в

Как-то в поезде Львов-Симферополь, с нами весь вагон разговаривал по русски и с улыбкой до самого Симферополя. А было нас трое 20-ти летних пацанов и без надписей на пузе. Да, трохи про себе - я был самый маленький в нашей компании рост 189, вес 103 кг.
Так что попутчики разные бывают бывают)))))))))

  • 10  jlondon
  • , в
  • 9  анонім

Терміново потрібно ті-шотку з надписом %)))))) Тоді всі будуть розмовляти з ваим виключно українською, навіть ті, хто її "не знають" %)))))