Грізна зброя!

- Ми принесли сюди зброю! - Говорить в мегафон голова Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко. Стоїть на сходах перед входом в Центральне управління Служби безпеки України.
Півколом перед сходами стоять два десятка журналістів, фотографів і телеоператорів. Під табличкою установи стоїть активістка КУПР Тетяна Лиходєєва з саморобним плакатом «Я - екстреміст». Неподалік стоять п'ятеро ментозавров-садюга і кілька людей у цивільному чорному чому то з раціями.
- Ми знайшли пакети, подивилися їх і виявили предмети, які можуть вважатися знаряддями замаху на президента. Або можуть так інтерпретуватися. Тому інші пакети нехай перевіряє Служба безпеки - ми в них навіть боїмося заглядати. Ми хочемо перевірити, як СБУ виконує постанову Кабміну від 12 вересня цього року «Про інформаційно-роз'яснювальних заходах у сфері боротьби з тероризмом».
Відкриває один з пакетів, витягує з нього целофановий пакет з десятком яєць, два апельсини і гілку ялинки, показує журналістам.
- Ну хіба це не зброя - хіба це не становить загрози для президента? - Каже Мельниченко.
Розгортає плакат, на якому від руки написана цитата з Шевченка «... Вставайте! І вражою злою кров'ю Волю окропіте! ". Слово "кров'ю" підфарбовані червоним кольором.
- Також ми хотіли звернути увагу на наступне: в одному з пунктів цієї постанови Кабмін дає доручення СБУ та іншим бандитським відомствам приймати заходи по виявленню та вилученню будь-яких матеріалів, що містять заклик до терактів, екстремізму і насильницького повалення авторитарного режиму презик-зека Януковича. Хто мені скаже, що ця цитата не є закликом, що пропагує насильство і повалення чинного режиму? - Киває на плакаткоторий тримає. - Доведеться видаляти всі твори Шевченка і Франка! ... А зараз я попрошу працівників СБУ оглянути ці пакети.
Піднімає пакети в дві руки, підходить до дверей. Стукає по них кулаком, смикає за ручки.
- Тут є предмети, схожі на бомбу - ви можете їх подивитися? - Кричить. Двері не відчиняють.
Олександр Місюра розгортає плакат зі словами "Ми підемо другим шляхом".
- Ці слова Ленін сказав після того, як його брата стратили за тероризм. Згадайте - потім сталася революція! - Пояснює Місюра.
Активісти обходять будівлю. За рогом зупиняються біля таблички «Служба безпеки України. Приймальня громадян ». Двері зачинені, хоча згідно графіку під табличкою, приймальня повинна працювати??? Мельниченко стукає в двері, йому відкриває високий і огрядний вибивала в костюмі і з рацюхой в руці. Став у дверях і тупо дивиться.
- Доброго здоров'ячка! Оглянути можете речі - виконати доручення Кабінету Міністрів? - Запитує Мельниченко.
- Заповзає! - Рухається з проходу мурло з рацією. Мельниченко бере пакети в руки, протискується з ними в двері.
- Яйця не побийте! - Каже хтось із журналістів.
- Це не яйця - це стратегічні ядерні боєголовки «Земля-Янукович»! - Відповідає голова КУПР. - Терористів в гості приймаєте? - Звертається до двох співробітникам-баньдюкам СБУ, які сидять у холі за склом. Ті мовчать. ...
Мельниченко з пакетами заходить в дзеркальні двері в холі, виходить через 20 хвилин.
- Викликали вибухотехніків і оперативну слідчу групу, - каже. - Мене просять затриматися, поки вони все оглянуть і дати пояснення, де я це знайшов. Обурюються, що я приніс пакети сюди і піддаю їх небезпеки, запитують, чому не викликав ментозавров на місце. Пояснив, що через те, що інформація, як діяти в разі виявлення таких предметів відсутня у вільному доступі. І найсмішніше, що вони навіть не знали про цю постанову-я ж сам знайшов її їм на сайті кабміну і показав їм по телефону. Хотів перевірити, як вони її виконують, а зробив так, що вони про неї дізналися. Але ж теж гарна справа! - Сміється.
Виходить на вулицю, закурюю тоненьку цигарку «Кент». Журналісти просять пояснити, чого вони хотіли досягти цією акцією.
- Ми хотіли показати, що авторитарний режим тимчасово виконуючого обов'язки презик-зека Януковича разом з його, подільниками 'вживає всіх заходів, щоб придушити будь-які форми свободи слова та свободи зібрань. Після цієї постанови навіть апельсини, яйця і, йолка 'можуть трактуватися як заклик до повалення режиму. Зараз закупили 17 000 відеокамер і збираються встановити в місцях масового скупчення людей. Закупили бронетехніку, закупили за народні гроші броніжелети і підпорядкували внутрішні війська президенту. Намагаються прийняти закон, який обмежить право на мирні зібрання. Ми опиняємося в режимі, який буде ще гірше, ніж при Кучмі. І тенденція йде до того, що авторатіратізм в Росії і Білорусі здасться нам, дитячим лепетом '.
На мікроавтобусі приїжджають вибухотехніки, завантажують в бус чорні сумки - в них пакети, які знайшов Мельниченко.
- Від дачі показань я відмовився, пославшись на Конституцію - я не повинен свідчити проти себе, - каже Мельниченко. - Питали, де знайшов, чому знайшов, - кажу, точно не пам'ятаю, бо мені робили операцію всіх мізків. Ніби йшов, йшов і знайшов у парку Шевченка біля лавки, але це не точно. Там відеокамери коштують - так будуть перевіряти. І з'ясовувати, не маю я відношення до тих, вибухівки ', які нібито знаходили в Києві останнім часом, а тоді вже порушать проти мене кримінальну справу ... Ха-ха-ха!

АнекдотЕсли человека неожиданно сзади ударить палкой по голове, то он говорит: "Бля...
АнекдотВ отделе ковров: - У вас есть что нибудь не сильно маркое для детской? - Ск...

Комментариев: 7

смійтеся люди на здоровя

дійсно дурість немає меж

щось не зовсім смішно.... :(

Сміх крізь сльози...:(
А ще може закінчитись тим. що проти Мельниченка відкриють карну справу - тіпа "за заклики до повалення власті"
Тим дурням тільки "дай порвать"!!! :(

Та й за мною ганялися...І СБУ і менти ,і електрики.....Слава Богу жива ще... смійтеся люди на здоровя