Революція Ірану - до і після (навіть не віриться)

976054

976054 1379975

Шах і дружина під час коронації.

976054 1379976

Тегеран у 70-ті

976054 1379977

Іранські студентки. Бачите десь "чадру"?

976054 1379978

Місс Іран 1967

976054 1379983

А ось і Іранський "майдан" - як бачите, з поваленням памятників там теж все було чікі-пікі :)

976054 1379984

Нічого не нагадує?

976054 1379985

А це вже наш час.

976054 1379986

Як бачите, через 35 років перемоги "ісламської революції", коли вже давним давно скинули (і знищили фізично) ненависну "сімю", що тримала Іран - на вулицях спокійніше не стало.

976054 1379987

Релігійний фанатизм як він є. Чоловіки самоскалічуються під час шиїтьского обряду (явка на який обовязкова!).

976054 1379988

Майдан по-тегеранські.

976054 1379989

А ось так там виглядають жінки. Порівняйте з тим, як вони виглядали до революції.

Тегеран у 60-ті. Одне з найсучасніших міст Сходу.

Свого часу, до перевороту ісламістів, Тегеран носив горду назву "східного Парижу".... Тепер це лиш спогад. Спонсорована (відомо ким) революція, відкинула цю країну на століття назад. Є над чим подумати, еге ж?

АнекдотПалач всю ночь готовился к юбилейной — 1000-й казни, топор наточил до состоян...
АнекдотГроза сильно испугала молодую девушку, которая отдыхала в загородном доме с д...

Комментариев: 15

Не порівнюйте їхнього шаха з нашим хамом - перший державу збагачував, а другий сім'ю за рахунок держави.

Не порівнюйте їхнього шаха з нашим хамом - перший державу збагачував, а другий сім'ю за рахунок держави.
Чого ж тоді скинули? Чи нагадати гасла Хомейні? Як під копірку з "майдану" писані. Ні їхній шах, ні наш хам звісно не святі. Головна фішка в тому, що такі явища НІКОЛИ до добра не доводили.

Не порівнюйте їхнього шаха з нашим хамом - перший державу збагачував, а другий сім'ю за рахунок держави.Чого ж тоді скинули? Чи нагадати гасла Хомейні? Як під копірку з "майдану" писані. Ні їхній шах, ні наш хам звісно не святі. Головна фішка в тому, що такі явища НІКОЛИ до добра не доводили.
розумію, що тут не про це, але не думаю, що шах з своїми шашками виводив бабло за кордон і зливав іран з патрохами іншій державі

Ну треба було СРСР не розвалювати - ніхто б нічого не виводив. Навіщо збудували олігархічно-кланову державу, яка не може існувати без зовнішніх позичок? За все треба платити, друзі. Але перекроювати кожних 10 років лад - ніяка держава не витримає. Хіба це не зрозуміло? От Іран аби витримати "свободу", яку йому принесла революція "в імя народу" - мусив перетворитись у СРСР. Такі уже закони буття. Хотіли шоб їхній аналог Юлі Тимошенко з "кічі" вернувся (аятолла Хомейні був декілька років у вигнанні) - от і отримали. Ця "революція" задумана власне з такою ж метою (під яким би соусом її не подавав "канал чесних новин"). І закінчитись може так само.

  • 5  анонім
  • , в

Ти порівняв "ковбасу" з пальцем.Нічого спільного не бачу.Виклади фотки будь яких заворушень і можеш проводити паралелі хоч цілий рік.Вони будуть всі подібні.Мусульмани і ми - два цілком різних світи.Для них свобода те що мають.Ти подивись як Грузія піднялась і звідси роби висновки.Зі злом потрібно боротись завжди.Мовчання доведе до цілковитого занепаду держави і людей.Під час ремонту в домі завжди срач.А по твоїм словам "ремонту " не треба робити ніколи."Аби не гірше" - до кращого не приводить,а навпаки.Над нами знущаються вже відкрито ,не маскуючись.Далі краще не буде.Тільки гірше.Коли біля керма свиня,доти будем жити в свинарнику ,і якщо колись підфартить, то впаде до ніг якийсь недоїдок зі свинячого корита.Тим і будем тішитись.А явища такі до добра доводили і не раз.

  • 6  mishana
  • , в
  • 5  анонім

Хоч один приклад? Яка революція допомогла відновити лад, мир, справедливість? Забезпечила рівність УСІХ перед законом ну і т.д.? Чи здійснила хоча б ОДНУ свою обіцянку? Де і коли це було? Грузія ж піднялась, лише після того, як виперли і ледь не посадили головного "революціонера" Саакашвілі. При цьому "піднялась" - це дуже відносно. Порівняно навіть з НАМИ (не кажучи уже про "тоталітарну" Росію) - вони все ще дуже бідна країна.
А те що будуть ВСІ подібні - ти абсолютно правий. Технологія бунту відпрацьована тисячами років. І всі ці тисячі років бунти завжди мали певних "спонсорів" (Французька революція - англійці дали гроші, російська - німці, ісламська - СРСР, "трояндова", "помаранчева" - американці і т.д. ) . "Шукай кому вигідно", як казали древні.

  • 7  анонім
  • , в
  • 4  mishana

Нема ні одної більш менш розвиненої держави в світі ,яка не має завнішніх позичок.Зовнішні позички,які йдуть на розвиток - вкрай потрібні.Але якщо вони по хамськи розкрадаються ,це вже інша тема.Це вже нинішня Україна з її "благодєтєлями".

  • 8  анонім
  • , в
  • 6  mishana

Подивись на Європу.А колись вони всі були монархічними державами.І майже в кожній свого часу був переворот.В нас зараз Янукович носить себе ,як цар.Прийде і його час.Всі будуть відповідати.І сидіти.Звичайно,якщо не будемо мочати і підлабузно посміхатись дибілу.

  • 9  анонім
  • , в
  • 6  mishana

"Революції 1848–1849 pp. дали поштовх формуванню лібералізму, привели до структурних змін у системі управління держав, сприяючи переходу до конституційних норм життя суспільства."

Вікіпедія

  • 10  mishana
  • , в
  • 9  анонім

Не раджу будувати свій світогляд по Вікіпедії, особливо українській, чи російській її частинам ;)
"Прийде час... не будемо мовчати...всі будуть сидіти..." - юнацький максималізм.
Як кажуть в народі - "Дай Боже нашому теляті вовка зїсти" :)
І чим монархія то не вгодила? Великобританія он живе до цих пір. А США, з їхнім царем-президентом? Діло не в устрої. І не в особистостях. Просто ми уже ніколи не доженемо інші країни в плані державності. Європа дотримується загалом "римського права", якому уже більше 2000 років. Ми ж лише 20 років як долучились до цього процесу. Тому не варт очікувати що якась "революція" зробить диво, і ми перескочимо етапи, які іншим державам тисячами років треба було проходити. Революції приносять лиш розруху. Власне тому й називаються "революціями".