Приколи

Усі приколи

Пивна пляшка як артефакт

Скло — матеріал чарівний: твердий, але в той же час крихкий. Його готують, як вишукану страву, — по спеціальних рецептах при високій температурі. Набувши в гарячому стані будь-якої форми за бажанням художника — від функціональної до самої екзотичної, скло застигає в ній навіки. Сотні років цей матеріал у всіх своїх видах, формах і колірних поєднаннях зачаровує людей. Напевно, саме тому звичайна пивна пляшка може бути не лише простою ємкістю для пінного напою, але і справжнім витвором мистецтва, і навіть предметом колекціонування.

Пиво — майже ровесник людської цивілізації. Вперше його зв...

Читати далі

Пивні рекорди

Найменша і найдорожча в світі пивна пляшка виготовляється в швейцарському селі Ваденсвіль поблизу Цюріха. Вона вміщає 40 мл пива і коштує 9 франків.

Найбільша пляшка 6 футів 11 дюймів у висоту і 5 футів 4.5 дюйма в колі була наповнена 92-мя галонами пшеничного пива пива Laidley Gold 2-го вересня 1989 року (Лейдлей, Квінсленд, Австралія).

Найстаріша пивна банка: Перше в світі пиво в банках з'явилося в США в 1935 році. Його випустила компанія «Крюгер Бір Ньюарк» в штатах Нью-Джерсі і Вірджінія. Зберігання пива в банках із сталі, алюмінію і харчових сплавів виявилося не просто зручним, а...

Читати далі

Пиво в древніх цивілізаціях

Відомо, що вже древні египтяни володіли секретом приготування ячмінного солоду, приписуючи винахід хмільних напоїв богові Осирісу. Древні народи, що населяли Месопотамію, — шумери, ассірійці — знали більше 70 сортів пива, що мали різні назви залежно від смаку, кольору і інших властивостей. Присмачене прянощами, пиво було більш менш гірким, залежно від використання трав.

Пиво пили простий народ і знать. Воно підносилося богам, служило предметом торгівлі і як сплата натурою. Шумери звільняли пивоварів від військової служби.

У Вавілоні, що виник на території шумерської цивілізації, прави...

Читати далі

Пивні новини

Вітамінне пиво складає конкуренцію аспірину

Нещодавно в німецьких аптеках з*явилися досить дивні, але смачні ліки - одна з компаній виробників пива запропонувала своїм споживачам вітамінне пиво. Безалкогольний хмільний напій «Карла», виготовлений з хмелю, спецій, вітамінів, екстракту лецитинової сої та фолієвої кислоти, за словами виробника, прекрасно заспокоює, позбавляє безсоння та запобігає утворенню ракових клітин. Як стверджують аптекарі, новинка користується неабияким попитом і за популярнішою перевершила аспірин.
Баварська броварня вирішила не відставати від моди на «здоровий сп...

Читати далі

Пивні рекорди

Джон Ф. Аренс з Маунт Лореля, Нью-Джерсі, зібрав 15000 різних пивних банок

Колекція з 2502 закритих пляшок і банок з 103 країн була продана під час добродійної події 23 березня 90 р. за 25000 $ клубом Downer ACT в Австралії.

348000 різних етикеток було зібрано Яном Солбергом з Осло, Норвегія.

Найбільша в світі колекція підставок під пивні кухлі належить жителеві Відня Лео Пісакеру, в його колекції 140 тисяч підставок з 155 країн світу. Треба відзначити, що Лео пиво не п'є і не любить.

У колекції Девіда Маунда з Упхема (Гемпшир, Великобританія) більше 30 тисяч мініатюрних пляшок.

Пивні рекорди

У німецькому містечку Фюрберге зберігається пивний кухоль завишки 2 метри. Виготовлений він в 1820 році.

Найбільший пивний кухоль з кришкою був виготовлений фірмою «Селангор Пьюта» до Куала-Лумпур, Малайзія. Він був представлений 30 листопада 1985 року. Його висота 198,7 сантиметра, місткість 2796 літрів.

Барменша Роузі Шеделбауер під час телевізійних змагань в місті Кеннгзєє 29 червня 1981 рік за 4 секунди здолала пятнадцатіметровую дистанцію, тримаючи в кожній по 5 пивних кухлів.

У одній з мюнхенських пивних пиво подають в незвичайних пивних кухлях. Як тільки піднімеш такий кухол...

Читати далі

Странные названия пива

337150

Old Speckled Hen (Старая Пестрая Курица)

Дивитися далі

ПИВОМАНУ ! Доброго утра !

330088

)))

314393

пятницО)

314392