Тепер їж на сніданок, обід і вечерю)))

1041094

АнекдотДорогой, я решила уйти в монастырь. - Ни фига себе! Это что мне теперь в мона...

Комментариев: 65

КласссЕсли есть время, -приглашаю ко мне в фотоальбом, - там увидите грибные богатства Полесья и в некоторых случаях Прикарпатья;)

Все беды от отсутствия мозгов и от нервов
;):(

очистка, уварка, ужарка только на лёгкий перекус под водочку и останется
все верно - опыт есть

из шляпок зонтиков (по польски они называются курки) Ні. :) курки по-польськи - по-нашому лисички, а по-шведськи - кантарель, і вимова така ніби наголос на кожен склад. Того року шалений урожай грибів був через теплі ночі, вангую що цього року буде хороший урожай чорниць (принаймі два рази після шаленого урожаю боровиків так було)

widze, ze pan dobrze zna po polsku. Jednak zostaje na swoim i stwierdzam,ze kurki to nie jest lisiczki, bo w Polsce na lisiczki tak i mowia, jak u nas.А щодо боровиків, то в минулому році в нашій області їх чистих майже не було. Правда, десь кінець серпня порадував білими і тривало грибозбирання близько 2,5-3 тижнів, - що дуже мало. Позаминулого року дійсно урожай був небувалий. Але мені і минулого вистачило: насушила 6 літрів білих, трохи заморозила проварені, щоб смажити, і замаринувала кілька баночок.А чорниць у минулому році я не принесла ані літри, хоча бували роки, що я без гребінки(бо я цей пристрій не признаю:[)приносила по 13-17 літрів, хоч вважаю, що ягоди я збираю повільно, бо чисто

Можливо - в різних вуєвудствах називають по-різному.
Принаймі те, що лисички = курки я чув від двох поляків у Швеції, вони родом вище Варшави в різні боки. Бувало що привозив їм. :) Мій рекорд - 17 кіля за півтора дня, попадалися гігантські з 12 см в діаметрі і 10 см у висоту.;) Боровики шалені були (кажуть) в Карпатах. І у Швеції, де їх сезон тривав зо два тижні. Я у вересні збирав лисички, лисички-лійки і їжовики два тижні з хорошим результатом - ціна на гриби була дуже високою того року, заробив на них дуже добре і все і трохи більше відправив волонтерам на армію - на одяг, рації, бпла, нічну оптику, баррет..

я і в Карпатах була тиждень, теж набрала, але віддала майже всі. Синові лисичок привезла, бо він любить. Мариновані маслята і опеньки передавала нашим солдатам і сушені боровики, а ще варення абрикосове, бо у мене багато. Я теж хочу в Швецію, якщо там на грибах можна багато заробити, бо для мене грибобрання не робота, а задоволення;)

Уточнення: на грибах можна було заробити минулого року, а цього року ціна буде значно менша і їх буде менше :)Так що чорниця в тренді ц.р., і гребінцями.
Але пильнуйте на болгарських циганів.

Уточнення: на грибах можна було заробити минулого року, а цього року ціна буде значно менша і їх буде меншеТак що чорниця в тренді ц.р., і гребінцями.
Але пильнуйте на болгарських циганів.до чого тут цигани?. Я ніколи не заробляла на грибах за рубежем, тому сама поїхати не відважусь. А у нас мені і так замовляють лікувальні гриби веселки. Зараз от-от чорниця зацвіте, а в лісі снігу нападало - може померзнути цвіт і Ваші прогнози будуть хибними.:( Хоч я оптимістка, але і реалістка теж