Пивні рекорди. Досягнення на хмільну голову

Дін Гулд з Фелікстоу (Суффолк, Великобританія) підкинув і, обернувшись на 180 градусів, зловив стопку з 102 підставок під пивні кухлі. Рекорд встановлений в Гамбурзі 29 червня 1981 року.

1 травня 1999 року в мінському ресторані-пивоварні "Раковський бровар" В'ячеслав Хоранеко (6.06.1961 г.р.) встановив свій 77-й по рахунку рекорд. Як відомо, 1 травня 1994 року в данському місті Хорсенс Джордж Олесен за шість годин підняв над головою пивний бочонок вагою 62,5 кілограма 737 разів. Ще раніше, 28 серпня 1989 року, Том Гаськин підняв над головою пивний бочонок тієї ж ваги 656 разів. Було це в місті Ньюрі в Північній Ірландії. Рекорд данця і вирішив побити В'ячеслав Хоронеко.
— Спочатку я збирався штовхнути бочонок 800 разів, але в останню мить стало відомо, що в Книгу рекордів Гіннесу вже подана заявка на 902 підйоми, — говорить В'ячеслав Хоронеко.
— Довелося, як мовиться, вносити по ходу корективи у власні плани. Слід зауважити, що пивний бочонок дещо переважував "спортивні снаряди", які використовували попередники В'ячеслава. Його бочонок тягнув на 63,3 кілограма. Проте атлет за шість годин зумів підняти його 925 разів!

Барменша Росі Шеделбауер прошла 49 футів 2.5 дюймів за 4 секунди з п'ятьма наповненими кухлями в кожній руці на телевізійному конкурсі в Кенігзєє (ФРН) 29 червня 1981 р.

Рекорд по перекочуванню повної пивної 164-літрової металевої бочки на відстань в 1 милю (1609 м-кодів) — 8 хв. 7,2 секунд встановлений командою з 6 чоловік з "Хончвуд коллієріз інстітьют енд сошиал клаб" в Нанітоне, Великобританія.

Команда з 10 чоловік із спортивного клубу "Тексу" польського міста Лодзь за добу покотила 63,5-кілограмовий бочонок з пивом на відстань 200,11 кілометра. Цей незвичайний марафон проходив з 1 по 2 вересня 1995 року.

Жителі австралійського села Форхендорф склали один на одного 56 пивних ящиків. Ця башта простояла 15 секунд.

У австралійському місті Дарвіні щорік організовується т.з. пивна регата. Її учасники будують з порожніх банок різні плавзасоби. Зазвичай це моторні човни завдовжки до 3.5 метра. Одного дня вони спорудили галеру в 13 метрів завдовжки, на що пішло 25 тисяч бляшанок, і підводний човен, здатний на декілька хвилин опускатися під воду.
Такі судна можуть плавати і на далекі відстані. Троє сміливців на судні "Кен-Тіки" (Кен — консервна банка) за два тижні допливли від Дарвіна до Сінгапуру, не забувши при цьому зробити хорошу рекламу пивоварним компаніям, що фінансували цю подорож.

Герман Сілвейре з Португалії побудував з 160 пляшок пором і під час шторму успішно здолав відстань в 16 миль від острова Йорге до острова Сіки Аковського архіпелагу. Подорож тривала 7 годин.

Американець Боб Бішоп побудував з 11 тисяч банок літак, здатний літати на досить пристойні відстані. Його вага — 210 кг, вантажопід’ємність — 240 кг (включаючи 160 л палива).

Найбільш же практичне вживання порожнім банкам знайшов ще 20 років тому американський архітектор Майк Рейнольдс. Рейнольдс зв'язував дротом 8 банок в єдиний блок, а потім складав з цих блоків, сполучаючи їх цементом, стіни будинків і інших будов. Стіна, складена таким чином, відповідає всім будівельним вимогам і до того ж в два рази дешевше звичайної. Вже у наш час ентузіасти міста Падуя (Італія) побудували копію собору Св.Антонія в масштабі 1:4. Частина банок під пресом перетворилася на фундамент, остання — у фасад і стіни. На будівництво собору заввишки 17 м розмірами 23x27 з 8 куполами пішло 3 млн. 245 тис. банок, хоча зібрано було 5 млн. 130 тис. Банки, що залишилися, здали — виручка склала 75 тисяч доларів.

Пивна пляшка як артефактСкло — матеріал чарівний: твердий, але в той же час крихкий. Його готують, як...
Пиво і здоров’яПозитивний вплив пива на здоров'ї підтверджений майже всіма ученими, які безп...

Комментариев: 0