Пиво і здоров’я

Позитивний вплив пива на здоров'ї підтверджений майже всіма ученими, які безпосередньо стикалися з цим питанням. Звичайно, кількість споживаного пива, як і будь-якого іншого продукту, не можна не враховувати. Цей факт вперше був сформульований Теофрастом Бомбастом Хокенхеймом, також відомим як Парацельс, який вважається засновником сучасної аптеки. Він відзначив: чи буде їжа корисною або виявиться отрутою, визначається перш за все її кількістю. Сучасне пиво є корисним напоєм, приготованим з натуральних інгредієнтів, що містять поєднання коштовних речовин, деякі з яких використовувалися в гомеопатії протягом декількох сотень років. У надмірності пиво і інші спиртні напої небезпечні, як і все інше.

В цілому крива залежності "вживання алкоголю - тривалість життя" має один, досить пологий максимум в районі 2-3 кухлів пива в день (ящик пива в тиждень). Така ідеальна для здоров'я доза, коли пиво приноситиме організму лише користь. Проте пити пиво можна і більше, але тоді не чекайте від нього оздоровляючого ефекту.

Так скільки ж можна пити пиво? Данські учені встановили, що щодня можна "пропускати" до п'яти пінт пива (пінта - 0,57 л), не опасаючись за здоров'я. Згідно з іншими дослідженнями, протягом багатьох років безпечним вважалося максимум 80 г спирту в день. Недавно вчені внесли до цього правила уточнення: безпечною кількістю спирту вважається максимум 1 г на 1 кг ваги дорослої людини.

Тобто для людини вагою близьким до 80 кг можна випивати по 4 пляшки в день (6 ящиків в місяць) без всяких ускладнень для здоров'я.

Тому, хто важить за 90 не пошкодить 5 пляшок в день, а що важить більше сотні не шкідливо откушивать щодня і по три літри Пива. Зате, підтягнутим студентам і школярам не рекомендується випивати більше ящика пива в тиждень.

Але у будь-якому випадку, якщо ви стурбовані тим, що п'єте надто багато улюбленого напою - знайте: за даними Усесвітньої організації охорони здоров'я алкоголізм не знаходиться ні в якому зв'язку з кількістю випитого пива в даній країні.

До речі, протягом 80 років все знову і знову виникає питання: чи є однаковим вплив пива, вина або спирту. При вживанні однакової кількості алкоголю, відповідь може бути зведена до наступного: алкоголь пива повільніше вбирається в кров і його концентрація в крові буде низькою, а його рівень швидко знижуватиметься. Фізіологічно це просто пояснюється тим фактом, що концентрація алкоголю в пиві дуже низька. Звичайно, якщо вино змішати з водою, або спирт із слабкими напоями, концентрація буде однаковою. Але пиво має і інші переваги. Рівень супутніх спирту речовин низький, рівень білків вище і мінерали пива діють як буферні агенти. Це означає, що така ж кількість алкоголю, спожита у вигляді пива, приведе до меншої втрати координації, здатності адекватно реагувати і так далі. Окрім того, пиво - єдиний алкогольний напій, що містить хмельовую гіркоту, яка активізує виділення шлункового соку, пригнічує небажану дію алкоголю в пиві.

Пивні рекорди. Досягнення на хмільну головуДін Гулд з Фелікстоу (Суффолк, Великобританія) підкинув і, обернувшись на 180...
Как надо раздевать девушку... (пособие)1. С непривычки снимать одежду с женского тела очень трудно. В отличие от ров...

Комментариев: 0