Як правильно пити пиво

Пиво п'ють впродовж всієї його історії з різних посудин. У давнину народи вважали за краще для цього напою використовувати кухлі з певного матеріалу. Так французи користувалися скляним посудом, чехи - керамічним, в Східній Європі віддавали перевагу дерев'яним кухлям, а в Німеччині застосовували металеві. Сучасні любителі пива використовують для поглинання цього напою дерев'яні, фарфорові, скляні керамічні ємкості, тобто ті, що виготовляються з натуральних матеріалів. Категорично відкидається продукт штучного синтезу - пластмаса, унаслідок погіршення смаку пива, налитого в посудину, зроблену з нього.

Що ж до форми келиху або кухля, то віддається перевага тій, що звужується догори. Вважається, що саме так пиво менше видихається. Великого поширення набули скляні кухлі, через можливість в них оцінити колір і прозорість напою. Поверхня усередині посудини, має бути гладкою, щоб пиво могло плавно стікати по ній.

Що стосується ємкості, то найбільш прийнятний об'єм використовуваної судини повинен складати 0,3-0,5 літра. Так, у англійців прийнято пити пиво пінтами, що складає трохи більше півлітра.

Пиво необхідно вживати відразу ж після його розливу. Наливати потрібно пиво з висоти 2,5 сантиметра від краю келиху в його центр. Як тільки піна загусне, слід долити пиво або до висоти 3/4 келиху (кухля), або до спеціальної відмітки.
Градусів за Цельсієм

Як показує досвід, оптимальною для вживання пива (залежно від сорту) вважається температура від 6 до 120С. Якщо пиво переохолоджувати в морозильній камері, то воно приймає каламутний колір, і відчуття смаку його значно знижується. Не рекомендується і підігрівати пиво, оскільки загубиться його освіжаюча здатність. Хоча деякі сорти пива спеціально нагрівають перед вживанням. Так, наприклад, англійці п'ють темні сорти пива в теплому вигляді. Слід думати про пиво, як про живий організм, і поводитися з ним в температурних режимах відповідно.

Анекдот- А теперь, внучек, повторим слова, которые ты не должен произносить...
Культура споживання пиваВиявляється, щоб отримати справжню насолоду від пива, необхідно знати, як йог...

Комментариев: 0