Ячмінний напій в помірних дозах допомагає організму краще впоратися з обезводненням і не відбивається на таких показниках, як бачення поля (у ігрових видах) або кількість допущених помилок.
До такого висновку прийшли експерти в області правильного харчування на симпозіумі, що проходить в Іспанії.
Сам форум називається «Пиво, спорт і здоровье». Практично всі його учасники рекомендували включити пінний напій в денний раціон спортсменів, підкреслюючи, що його властивість уповільнювати або запобігати окисленню органічних сполук корисна для серцево-судинної системи.
За це готовий поручитися кардіолог і відомий у минулому баскетболіст. На думку кардіолога Хуана - Антоніо Корбалана, пиво прекрасно допомагає процесу насичення організму людини вологою після інтенсивних фізичних вправ. У помірних кількостях цей напій «абсолютно поєдниючий» з високими спортивними навантаженнями. Найголовніше - це дотримувати відповідність об'єму випитого напою з особливостями персонального метаболізму кліток.
Корбалан виступив на підтримку ідеї скасування деяких помилкових, за його словами, табу, що стосуються цього ячмінного напою. Він є другим основним напоєм спортсмена після води, переконаний кардіолог.
Така думка узгоджується з підсумками дослідження, які представив на симпозіумі викладач кафедри медичної фізіології університету Гранади (Іспанія) Мануель-кастільо Гарсон. Він стрерджує, пиво в помірних дозах не відбивається на психокогнітівних здібностях атлетів, оскільки не погіршує бачення поля і не приводить до збільшення числа помилок. Більш того, цей популярний в світі напій збільшує здатність організму переносити високі фізичні навантаження і знижує стрес, що виникає при екстремальному перенапруженні.
Висновки експерта грунтуються на результатах спостережень за групою підлітків-добровольців, які після занять спортом в залі при температурі 40 градусів на вибір угамовували спрагу водою і пивом. Для оцінки дії цих напоїв на організм використовувалася особлива система, вживана для перевірки реакції авіапілотов.
Комментариев: 0