Цікаві факти про лінь

- Лінь вважається «матір’ю всіх пороків», але лінується майже кожен. Періодично так званою «здоровою лінню» уражається до 100% населення незалежно від вікового, економічного і соціального статусу.

- До основних симптомів ліні відноситься «синдром бурого ведмедя», тобто людина ніби впадає у сплячку, причому у будь-який час року і доби. Періоди сплячки тривають від 12 годин до 15 днів.

- З-за ліні улюбленцями вчителів ніколи не були Дарвін, Черчілль, Пікассо і навіть Ейнштейн. Останній взагалі користувався репутацією запеклого ледаря і тугодума.

- Лінь на робочому місці зазвичай виникає в тих випадках, коли підлеглим розпорядження начальника здаються відверто марними та безглуздими, або ж коли співробітники не мають ніякої зацікавленості у виконуваній роботі.

- Напади ліні можуть мати і сезонний характер. Така лінь з’являється, як правило, навесні. Причиною сезонної ліні можуть бути авітаміноз, а також перші промені активного сонця.

- Крім сезонної, є лінь добова. Всі люди діляться на «сов» і «жайворонків», а тому змусити працювати “жайворонка” ввечері, а «сову» вранці практично неможливо. Єдиний вихід – кожному гарувати в свій час. На жаль, це виходить не завжди.

- Однак це все прояви «здорової ліні». Але причиною того, що вам нічого не хочеться робити, може бути і хвороба, точніше – нестача в організмі гормону мелатоніну.

- Виявляється, жінки в 4 рази лінивіші, ніж чоловіки. Лікуватися від ліні вчені пропонують їм за допомогою спеціальної дієти, яка сприяє виробленню мелатоніну.

- Вчені з’ясували, що лінь корисна для здоров’я. Робити як можна менше – набагато корисніше для організму, ніж виснажувати себе фізичними вправами. Втім, учені не заперечують проти помірного фізичного навантаження, наприклад, спокійних прогулянок. У першу чергу це стосується людей середнього та старшого віку, кому слід економніше витрачати енергію.

- До речі, лінь може бути результатом елементарного перевантаження або може мати суто медичні причини наприклад, низький рівень цукру в крові, проблеми з серцем або судинами. Якщо ви відчуваєте хронічну втому, проконсультуйтеся у невропатолога.

- Учені з Австралії, теж вважають, що лінощі – не порок, а хворобливий стан, який вони називають синдромом мотиваційної недостатності. Він вражає кожного п’ятого мешканця нашої планети і характеризується непереборною і розслаблючою апатією.

- На думку психологів, в основі ліні лежать негативні емоції: страх, почуття провини, досади. Тільки зрозумівши причини їх виникнення, ви зможете подолати лінь. Іншими словами ліні не можна чинити опір, їй треба запобігати.

Класифікація ледарів:

- Ледар ослаблений. Лінь виникає через низький фізичний тонус людини. У цьому випадку людині необхідно підвищувати свій тонус. Для цього можна використовувати вітаміни. Корисні пробіжки, гімнастика, заняття йогою, плавання. І, як не дивно, такому ледареві необхідно добре висипатися.

- Ледар нудьгуючий. Людина не бажає виконувати роботу через те, що йому нудно. З таким виглядом ліні боротися легко. Потрібно тільки набратися мужності і визнати, що це «не ваше» і зайнятися тим, що вам до душі. Тоді й ліні не буде місця.

- Ледар неорганізований. Ви лінуєтеся і ніяк не можете ввійти в потрібний ритм. Така лінь найнебезпечніша і допомогти тут може тільки силовий вплив над собою. Щоранку починайте з питання: «Що я сьогодні повинен зробити?» І суворо дотримуйтесь наміченим планам. Важливо не зациклюватися на невдачах. І не забувати хвалити себе за перемоги.

- Ледар винахідливий. Завдяки саме таким ледарям, полегшено наше життя. Ліньки було копати землю лопатою – придумав ледар екскаватор. Лінь займатися прибиранням – придумав пилесос. Може і ви через лінь виконувати якусь роботу зробите винахід століття? Так що, якщо ви – ледар, то це зовсім не означає, що Ви втрачені для суспільства назавжди.

http://ifacts.com.ua/people/tsikavi-fakty-pro-lin-1941

Анекдоты (свежие и не очень)Скажите, разве мой друг не хитрожопый: продавал машину, покупательницей оказа...
Анекдот- Знаешь почему женщин с маленькими сиськами называют волшебницами! - Нет. ....

Комментариев: 28

  • 1  анонім
  • , в

Вчені з’ясували, що лінь корисна для здоров’я - це звісно круто, але я і так цим зловживаю а здається мені, що я відношусь до винахідливих ледарів, бо завжди щось видумаю аби нічого не робити

то ти - справжній винахідник!!!

можливо.....

;)

а ди то яких відносишся? чи ти не лінишся?

у мені гармонійно співіснують всі чотири види.... в залежності від ситуації

:) :) :)
Лень - не такой уж большой порок, как некоторые думают. Конечно же, полная лень - это плохо, нужно же хоть чем-то себя занять, но... Этот порок также помогает избавиться нам от перенагрузки, или от ненужного производства.

універсальна лінь

універсальна лінь
і не кажи... на всі випадки життя!