полная хеллня

832832

АнекдотПрезидент и премьер заходят в аптеку. Президент: - Два гондона. Аптекарь: ...
Кресло-качалка – облегченный вариантВот такое новое прочтение традиционного кресла-качалки представил недавно кан...

Комментариев: 56

  • 41  tatis
  • , в

католичка, а что?

В точку
було б веселе свято...

Хеловін - вечір дня усіх святих.
Це не лише католицьке свято.
І не лише кельти його святкували.
І не обов'язково бути сатаністом щоб його святкувати.
Просто за стародавніми повір'ями, в цей день вікривалися небесне і підземне царство, і добрі та злі духи (святі та демони) могли вільно вівідувати землю.
Через те вдень були звичайні святкування, а увечері люди, щоб заховатися від нечисті, одівали різні страхітливі маски, і вирізали голови із гарбузів. В наших краях це свято перейшло у святвечір, коли водили козу. А з приходом християнської релігії сам вечір стали трактувати як святий вечір - вечір перед різдвом, а замість водіння кози появився вертеп.


Если уж веселиться на подобных мероприятиях, то у нас есть своё, родное - шабаш ведьм! Разве хуже???

Да тут у вас небольшой холиварчик между теми кто считает что ОЧЕНЬ ВАЖНО находиться в рамках одной национальной традиции и не перенимать другие и теми, кто считает это НЕ ТАК ВАЖНО.

Вопрос первым: были бы вы рады если бы у америкосов стало модно праздновать ИванаКупала? Какую угрозу их нацбезопасности это представляло бы?

Вопрос вторым: вы понимаете, что не поддерживая чужие нацтрадиции вы "разбавляете" свои нацтрадиции и становитесь немного меньше украинцами или кем там вы себя считаете? А нынешних условиях становления Украины это весьма важно (по мнению первых).

А по-моему в последнее время тренд таков, что значение национального уменьшается и будет уменьшаться, глобализация, знаете ли, народы перемешиваются все больше и больше, чистых этносов осталось мало и скоро им конец придет.

Тобто на абсолютно нормальне питання, в якому не було нічого образливого у вас вистачило розуму написати тільки "баран"? Я вас щиро вітаю.

Ви так впевнено вішаєте на всіх, хто святкує/сприймає/радіє в цей день, такі собі ярлички, сплетені з ваших щирих стереотипів, натомість лишаючи або виправдовуватись за ті претензії, що ви тут лишили, або послати вас до біса. Звідки вам знати, наприклад, чи є для мене свято, якщо немає феєрверку чи немає? А Хеловін - звичайний вечір з певною тематикою, в чому проблема? І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь. Ще є Дні святого Патріка, Октоберфест, 8 березня, 1 травня. Якби ви трошки відрізнялись від тих стереотипізованих людей, яких описуєте, ви б розуміли, що головне не що святкують, а як. А якби більш послідовним - так само критично сприймали б і половину "звичних" для вас свят.

Уважаемый shozanah...
Если бы ты, узнал хоть 25% того что знаю я - ближайшие лет 8-10 ты бы ничего не праздновал, кроме Дней рождения
родных и близких тебе людей...)));)