Как в 1914 году представляли себе Москву через 300 лет

851732

851732 1111830

851732 1111831

851732 1111832

851732 1111833

851732 1111834

851732 1111835

851732 1111836

851732 1111837

В 1914 году по заказу кондитерской фабрики «Эйнем» был выпущен цикл почтовых открыток, на которых неизвестный художник изобразил, как, по его представлениям, будет выглядеть Москва в XXII и XXIII столетиях.

Каким будет для вас Новый 2013 год?Жизнь циклична - она зависит от циклов планет и звезд. Мы никогда не остаемся...
чужая история...У знакомого жена получила права. Пошли с компанией отмечать в кафе. Он изрядн...

Комментариев: 40

У Золочеві кацапи залишили грубий кривавий слід, в порівнянні з яким скляна радіаційна пустеля милосердніша. На жаль.

Відкиньмо хуторянство: Золочів вони плюндрували коло 60 років, а решту України - більше 300.

...я написав - не столиці Росії, а столиці Кассобстану. А це зовсім різні речі. Я не можу мати нічого проти росіян, але у мене є величезні претензії до кацапів. Термін "кацап" чи первісно "кассоб" - означає "дуже жорстока людина", кат.

Між цими термінами є суттєва відмінність?
(крім того, що один - новий, украдений шляхом фальсифікації історії)
Дуже рекомендую: http://moskovstvo.narod.ru/MOS/6.htm - реально відкриває очі на історію і сучасність.

Відкиньмо хуторянство: Золочів вони плюндрували коло 60 років, а решту України - більше 300.Вистарчило з 39-го по 41-й. Знаєте, як вони розважалися у замку? Організовували п'янку, посилали воронок і забирали 2-3 дівчини років по 12-15 з тих, що ходили до школи і вміли по-українськи читати й писати. Цілу ніч їх ґвалтували, а на ранок тягнули у двір, до великої залізної труби з вентилятором, за яким була яма. Заводили той вентилятор і кидали дівчат до труби. Залізні лопаті вентилятора рубали дівчат на шматки і скидали до ями, кацапи потім притрушували то землею до нового фаршу. Батьки пробували нападати на замок і відбити дітей, але зброї і патронів було обмаль, а кацапів багато, не вдавалося. пощастило тільки відбити частину арештованих після початку війни - лише етапованих.

Між цими термінами є суттєва відмінність?

Відмінність є. У світі кассоб далеко не завжди росіянин, але для українців кассоб - завжди русскій.
Там градація не по місцю проживання і не по приналежності до етнічних груп, а по психології і вихованні світогляду .

Дуже рекомендую: http://moskovstvo.narod.ru/MOS/6.htm - реально відкриває очі на історію і сучасність.Прочитав. Виховання і світогляд. Пригадую роздуми Олеся Бердника про виховання дитини як чистого листа - як вигодували вовки і що би було, якби виховували боги дитину. З українців турки теж виховували яничарів, так що суть у вихованні і середовищі.
Але тут трохі інша тема, тож будемо чемними . :)

Звірюки!

Саме про те і писав Штепа (див.посилання) як про характерну рису москвинів.
Та й їхній Горький ту ж саму жорстокість заради жорстокості описав у своїх творах - і не по одному разу.
Аж моторошно і гидко було читати.

Проте, крім жорстокості загарбати 1/6 їм допомагала ще й їхня стадність.
А от нам з «чуттям єдиної родини» туго...

Правда про біг-борди забули.....:)

Спасибі за інфу по малюнку.
Що до версії походження слов "кацап", та "хохол - чув іншу версію "Хохол" - це оселедець козака (По русски - хохол волос на голове) Росіяни ж мали бороди як у цапа - кацап. Отака версія, нічого дуже образливого в цьому не бачу.
А взагалі всі розуміють, що поганий мир є ліпше,чим добра війна, україна вже мае ядерну пустелю, запитайте переселенців що вони почували в ті дні. (А це - всеж була не добра війна- а всього один реактор)

Люди поверьте я один из поклонников фантастической литературы я читал разных авторов фантастов которые писали свои тексты далеко к тому будущему в котором мы живем и описания некоторых устройств которыми мы пользуемся сечас описаны в некоторых фантастических рассказах.Тогда когда я их читал тогда это казалось фантастикой но сечас это правда.Поверьте мне но если не поверите поищите и почитайте.

Росіяни ж мали бороди як у цапа - кацап. Отака версія, нічого дуже образливого в цьому не бачу.
Цю версію придумали самі москвини. За переказами - Богдану Хмельницькому нарадили запитати в послів Московії - чому їх так зовуть, то посли придумали таку відмовку, щоб не казати правди.
А історія присвоєння такого визначення москвинам-завойовникам бере початок від взяття Іваном Грозним Казані. Сам термін походить від тюркських мов - "м'ясник", і окрім прямого значення так ще називається в середній Азії вид страти, і застосовується дотепер - при такій страті більша частина страченого може залишитися живою. Зокрема цар пообіцяв татарам - котрі здадуться, то залишити тих живими. Живими залишив, але праві руки повідрубував (і ще багато чого іншого у місті натворив)

Щож, версій вдосталь і кожний вибира яка йому до вподоби. Відносно до жорстокості, то в ті часи це було звичайним ділом, ні в азії ні в европі вбивством нікого не здивуеш. Наші козаки, навіть для наведення порядку в січі застосовували вбивство як наказання за злочин. Кров за кров, смерть за смерть. Тільки так можна було вижити, тримати в руках військо, та суспільство.