Приколи

Усі приколи

Факти про пиво - 2

Владелец пивного зала "Белый крест" в баварском городе Пассау на границе с Австрией ввёл в своём заведении оригинальный порядок: никаких телевизионных программ по футболу для посетителей и никаких разговоров на футбольные темы. В дни чемпионатов по футболу, когда немцы не отходят от телевизоров дома, на работе и в питейных заведениях, "Белый крест" поистине спасение для тех, кто не любит футбол. Есть там ещё одно правило: если кто-то заговорит о футболе, нарушителю вручается "красная карточка", и он не будет допущен в пивную до конца чемпионата.

Британский Красный Крест затеял судебн...

Читати далі

Факти про пиво - 1

Богатая дама Пу-Аби с помощью соломинки из чистого золота пила пиво на пирах в древней Месопотамии. Ее золотую соломинку для пива можно видеть в музее Пенсильванского Университета в Филадельфии.

Пиво Lowenbrau было впервые представлено в 1383. Оно пережило чуму, войны, падение федерализма, открытие Америки, расцветы и падения целых наций.

В отличае от советских времен, сейчас зимовщикам в Антарктиде разрешено употребление пива

Клуб собирателей Пивной аттрибутики открыл в Москве музей Пива. Музей расположен в выстовочном комплексе на Нахимовском проспекте (метро профсоюз...

Читати далі

Пиво любят все!(с)

Было это нам с одним моим товарищем лет по не многу, этак по 14-15. И решили мы, как большие, попить пива. Разливного, ага. Тогда еще можно было качественное найти, особеннов городе Клину, коий, как известно, суть столица российского пивоварения. Взяли две трехлитровые банки, ушли в поля. И чего-то нас дернуло пиво не из какой-то тары, более или менее подходящей, пить, а прямо из банок через коктейльные соломинки. Сидим в поле, трава - выше нас, солнце светит, но нельзя сказать, что припекает - самое то в общем. И тут прилетает ОН. ШМЕЛЬ. Ни до, ни после того, я таких шмелей не видел
- с п...

Читати далі

пиво

Лучшее изобретение человечества это пиво! А какже колесо?Колесо с воблой не катит.

ПИВО

Можно пить ПИВО по-немецки -с колбасками,можно по-английски -с чипсами,можно по-японски - с суши.А мы любим по-русски - с ВОДКОЙ!

Пивна енергетика

Вруб: Не секрет, що пиво – один із найдавніших напоїв людства. Його було винайдено багато тисячоліть тому, а рецепт пивоваріння поширився через Ефіопію, Грецію, Персію та Кавказ по всьому світу. Вчені досі намагаються розібратися у таємничих властивостях бездоганного напою і щоразу знаходять для нього найдивовижніше застосування.

– Так, в Америці, вчені Прінстонського та Нью-Йоркського університетів Роберт Макферсон та Девід Сроловітц вивели математичну формулу, яка описує поведінку пивної піни. Їх теорія описує поведінку пивних бульбашок як закритих рухомих „скриньок”, які можуть збільш...

Читати далі

Пивні рекорди. Досягнення Пивних компаній і фірм

Найстаріша компанія, що виробляє пиво - «Вейхенштефан» у Фрейзінге поблизу Мюнхена була заснована в 1040 р.

Найбільший в світі експортер пива - фірма «Артур Гіннес і сини», заснована в 1759 р. Завод займає 23 гектари в Дублінському районі Сент-Гейт, Ірландія.

Найбільша пивоварна компанія - це «Анхейзер Буш Інкорпорейтед» в Сент-Луісі, штат Міссурі, США, що володіє 12 пивоварними заводами. У 1993 г компанія зварила 87.3 млн. бочок пива. У рік виробляє близько 11 млрд. літрів пива Завод компанії в Сент-Луісі займає площу 40,5 га і виробляє 1,6 млрд. літрів пива в рік. «АБІ» має найвищий...

Читати далі

Пиво спорту не перешкода

Ячмінний напій в помірних дозах допомагає організму краще впоратися з обезводненням і не відбивається на таких показниках, як бачення поля (у ігрових видах) або кількість допущених помилок.

До такого висновку прийшли експерти в області правильного харчування на симпозіумі, що проходить в Іспанії.

Сам форум називається «Пиво, спорт і здоровье». Практично всі його учасники рекомендували включити пінний напій в денний раціон спортсменів, підкреслюючи, що його властивість уповільнювати або запобігати окисленню органічних сполук корисна для серцево-судинної системи.

За це готовий поручи...

Читати далі

Культура споживання пива

Виявляється, щоб отримати справжню насолоду від пива, необхідно знати, як його правильно пити. За багатовікову історію хмільного напою людство сформувало певні правила споживання пива. Редакція «Вісника» вирішила дізнатись, що ж саме рекомендує світова культура «новачкам» та досвідченим пивоманам.

Перш за все, слід визначитись, з якого посуду пиво смакує найкраще. Це може бути бокал, стакан або півлітровий келих, що трохи звужується догори. Бажано, щоб посуд був вироблений зі скла, порцеляни або кераміки, метал і пластик надають бурштиновому напою неприємного смаку та псують його аромат....

Читати далі

Як правильно пити пиво

Пиво п'ють впродовж всієї його історії з різних посудин. У давнину народи вважали за краще для цього напою використовувати кухлі з певного матеріалу. Так французи користувалися скляним посудом, чехи - керамічним, в Східній Європі віддавали перевагу дерев'яним кухлям, а в Німеччині застосовували металеві. Сучасні любителі пива використовують для поглинання цього напою дерев'яні, фарфорові, скляні керамічні ємкості, тобто ті, що виготовляються з натуральних матеріалів. Категорично відкидається продукт штучного синтезу - пластмаса, унаслідок погіршення смаку пива, налитого в посудину, зроблену...

Читати далі