Я украинец!

Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна. Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак. На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники. Моя кровь красная, а не желто-голубая. Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец?
Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову. Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся. Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины. Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств. Я останусь здесь. Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков. Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике. Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно. Из сердца не вычеркнуть пятую графу. Я - украинец.
Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты. Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава. Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах. Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово. Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки. Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском.
А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов. И мой сын родится здесь. Я - украинец!

Эстооонская новогодняя :Мал-ленькой ёл-лотшке Хол-лоттно зимой. Из л-лесу ёл-лотшку фзял-ли мы ...
посмеялся)))Три юных отрока лет 16-18 кушали дешевый портвейн или что-то плодово-выгод...

Комментариев: 133

традиції в нас одні - українські , мова в нас одна - Україньса. поважаю, чи ні інші мови традиції це моя справа. Я лояльно ставлюсь до інших мов, але якщо Українець свідомо гребує рідною мовою, традиціями і каже я Українець(в деяких випадках інші нації які приїхали до України, в них в очах більше патріотизму чим у нас пазом взятими). не витримую
мене вразило: з яким вогником в очах люди з молдавії, нігерії намагались вивчити Українську мову. а ми ?
бачу скоро в мені помре націоналізм і зародиться нацизм.

наплодилося, понаїхали. якщо не поважаєте мови і традицій країни в якій живете, гріш вам ціна дорогі "уКРАЇНЦІ"
Ты наверно всетаки не понимаеш где и как ты живеш ))) мне побаорабану на якiй мовi розмовляти, а тебе нет )) причем нащет понаехали ет ты про себя?
Я каренной киевлянин и мне всеравно что такие замурзы о мне думают)) Я долг перед родиной отдал но если надо будет за нее встану горой а таким как ты задохликам которые со своими комплексами разобратсся не могут а лезут и всем пытаются показать что ток они умные, смелые итд могу сказать ток "Ребята куда вы лезите? " и "И непошлибы вы в задницу?". Так что раслабся и не грузи, а то гружоный будеш

ти можеш народитись, і жити на Укаїні, і небути Українцем. мені теж байдуже що про мене думають всякі різні.

:( Згоден! Українську мову душили, як могли! Особливо у східних регіонах! Я вдячний своїй роботі що примушує користуватися Українською, державна мова! У нас Українську вивчають у садках. Я думаю це важливо. Я за одну державну мову - Українську! Як Росія хоче у нас ввести російську, я згоден, тіки нехай у себе введуть другу державну Українську! Це я рахую справедливо!
Одне но, мене вчили російскою і думаю я російскою нажаль! Я вже вимираючий мастодонт, виростає нове покоління - які розмовляють рідною мовою! Так шо прошу вибачення! за російську!

ти намагаєшся, не црураєшся, тобі важко. вірю співчуваю.
вибачатись неварто. в більшості випадків мої слова зачіпають молодь.
не кожна людина може сказати про свої недоліки

Я люблю Украънську! сама древныша мова! десь 70% санскрита. мова минулої цівілізації спадкоємцями якої ми є. Є така книга професора Канигина "Путь арієв". Там написано яка була майбутня Україна. Від Тибету до Середземного моря. Я знаю чиї ми діти!

Неймовірно рада :) :) :) Нареші щось розумне пишеш :P
А щодо кола моїх захоплень, то воно досисиь широке. Просто воно не входить до теми обговорення. Я була категоричною, бо бісила твоя істерика і маячня, яку ти писав. Але ж виявляється ти МОЖЕШ думати ;) Продовжуй у цьому ж напрямку, тільки пафосу поменше!

істерики в моїх словах немає. як ти їх оцінюєш, це твої прблеми. і не тобі мене судити.
"Я думаю - значить я живу."
я думаю, і якщо від моїх думок тебе верне, не соромся сходи вирви, тобі стане легше.

соромно. не читав. якщо зявиться вільний час, спробую почитати. дякую

Дуже правильно, щиро написано. А такі однобокі та зашорені базіки, як SFM, приносять Україні, котру вони так полум"яно і войовничо люблять, значно менше користі, ніж автор нарису, який працює на її благо без порожнього позерського галасу, даруйте, навіть розмовляючи ворожою російською мовою!
P.S. Не можу не зачепити стражденного Тараса Григоровича. Абстрагуючись від його пророчої величі, спитаю - а якщо мені з чисто суб"єктивно художньої точки зору його кострубаті вірші не подобаються? Леся Українка і Котляревський не заслуговують місця на столі тру українця?