Новий сорт "Сердита бабуся"

916628

Анекдот- У Вас есть медицинское образование? - Да, 180 серий "Интернов"! И 8 сезон...

Комментариев: 44

  • 21  Shnec
  • , в

  • 22  анонім
  • , в

сорт--ґатунок

сорт--ґатунок
В даному випадку мається на увазі сорт яблук, а ґатунок - це іншомовне слово, яке означає різновид культурної рослини, плоду та ін. щодо їх господарської цінності.

  • 27  ChYu
  • , в

сорт--ґатунокВ даному випадку мається на увазі сорт яблук, а ґатунок - це іншомовне слово, яке означає різновид культурної рослини, плоду та ін. щодо їх господарської цінності.
спочатку вкажіть до якої мови належить це словянське слово:), а вже потім вказуйте що воно іншомовне, а бо вже краще свою національність, тоді буде зрозуміло що для вашої мови воно чуже. Мабуть вам не чуже сорт? А для мене воно іншомовне, бо походить од жи до-- німецького Sorte.
кожен словянин знає що таке Ґатувати, Ґатка( не плутати з гадка) і т.д.

Гатка і гатувати - це зовсім з іншої опери. Якщо не ліньки, то поGOOGLіть мережу і Вам стане достеменно відомо, що це німецьке слово «Gattung» = «порода», «вид», «сорт».
Ось що з цього приводу пише академік Толочко П.П. - "Особливої популярності серед радіожурналістів набуло нині слово «ґатунок». Репортажі із ярмарків вітчизняних товарів неодмінно супроводжуються багаторазовим його вживанням. Таке враження, що слово це є еталоном української мови. І мабуть мало хто дає собі звіт, що за походженням воно зовсім не українське, а німецьке: «Gattung» = «порода», «вид», «сорт». Мало поширення в галицькій говірці, а тепер все частіше впроваджується в українську літературну мову. І дарма, адже наше слово «якість» нітрохи не гірше за «ґатунок». http://ukrstor.com/ukrstor/tolocko-puti-1-0