Приколи

Усі приколи

Пиво і здоров’я

Позитивний вплив пива на здоров'ї підтверджений майже всіма ученими, які безпосередньо стикалися з цим питанням. Звичайно, кількість споживаного пива, як і будь-якого іншого продукту, не можна не враховувати. Цей факт вперше був сформульований Теофрастом Бомбастом Хокенхеймом, також відомим як Парацельс, який вважається засновником сучасної аптеки. Він відзначив: чи буде їжа корисною або виявиться отрутою, визначається перш за все її кількістю. Сучасне пиво є корисним напоєм, приготованим з натуральних інгредієнтів, що містять поєднання коштовних речовин, деякі з яких використовувалися в го...

Читати далі

Пивні рекорди. Досягнення на хмільну голову

Дін Гулд з Фелікстоу (Суффолк, Великобританія) підкинув і, обернувшись на 180 градусів, зловив стопку з 102 підставок під пивні кухлі. Рекорд встановлений в Гамбурзі 29 червня 1981 року.

1 травня 1999 року в мінському ресторані-пивоварні "Раковський бровар" В'ячеслав Хоранеко (6.06.1961 г.р.) встановив свій 77-й по рахунку рекорд. Як відомо, 1 травня 1994 року в данському місті Хорсенс Джордж Олесен за шість годин підняв над головою пивний бочонок вагою 62,5 кілограма 737 разів. Ще раніше, 28 серпня 1989 року, Том Гаськин підняв над головою пивний бочонок тієї ж ваги 656 разів. Було це в...

Читати далі

Пивна пляшка як артефакт

Скло — матеріал чарівний: твердий, але в той же час крихкий. Його готують, як вишукану страву, — по спеціальних рецептах при високій температурі. Набувши в гарячому стані будь-якої форми за бажанням художника — від функціональної до самої екзотичної, скло застигає в ній навіки. Сотні років цей матеріал у всіх своїх видах, формах і колірних поєднаннях зачаровує людей. Напевно, саме тому звичайна пивна пляшка може бути не лише простою ємкістю для пінного напою, але і справжнім витвором мистецтва, і навіть предметом колекціонування.

Пиво — майже ровесник людської цивілізації. Вперше його зв...

Читати далі

Пивні рекорди

Найменша і найдорожча в світі пивна пляшка виготовляється в швейцарському селі Ваденсвіль поблизу Цюріха. Вона вміщає 40 мл пива і коштує 9 франків.

Найбільша пляшка 6 футів 11 дюймів у висоту і 5 футів 4.5 дюйма в колі була наповнена 92-мя галонами пшеничного пива пива Laidley Gold 2-го вересня 1989 року (Лейдлей, Квінсленд, Австралія).

Найстаріша пивна банка: Перше в світі пиво в банках з'явилося в США в 1935 році. Його випустила компанія «Крюгер Бір Ньюарк» в штатах Нью-Джерсі і Вірджінія. Зберігання пива в банках із сталі, алюмінію і харчових сплавів виявилося не просто зручним, а...

Читати далі

Пиво в древніх цивілізаціях

Відомо, що вже древні египтяни володіли секретом приготування ячмінного солоду, приписуючи винахід хмільних напоїв богові Осирісу. Древні народи, що населяли Месопотамію, — шумери, ассірійці — знали більше 70 сортів пива, що мали різні назви залежно від смаку, кольору і інших властивостей. Присмачене прянощами, пиво було більш менш гірким, залежно від використання трав.

Пиво пили простий народ і знать. Воно підносилося богам, служило предметом торгівлі і як сплата натурою. Шумери звільняли пивоварів від військової служби.

У Вавілоні, що виник на території шумерської цивілізації, прави...

Читати далі

Пивні новини

Вітамінне пиво складає конкуренцію аспірину

Нещодавно в німецьких аптеках з*явилися досить дивні, але смачні ліки - одна з компаній виробників пива запропонувала своїм споживачам вітамінне пиво. Безалкогольний хмільний напій «Карла», виготовлений з хмелю, спецій, вітамінів, екстракту лецитинової сої та фолієвої кислоти, за словами виробника, прекрасно заспокоює, позбавляє безсоння та запобігає утворенню ракових клітин. Як стверджують аптекарі, новинка користується неабияким попитом і за популярнішою перевершила аспірин.
Баварська броварня вирішила не відставати від моди на «здоровий сп...

Читати далі

Пивні рекорди

Джон Ф. Аренс з Маунт Лореля, Нью-Джерсі, зібрав 15000 різних пивних банок

Колекція з 2502 закритих пляшок і банок з 103 країн була продана під час добродійної події 23 березня 90 р. за 25000 $ клубом Downer ACT в Австралії.

348000 різних етикеток було зібрано Яном Солбергом з Осло, Норвегія.

Найбільша в світі колекція підставок під пивні кухлі належить жителеві Відня Лео Пісакеру, в його колекції 140 тисяч підставок з 155 країн світу. Треба відзначити, що Лео пиво не п'є і не любить.

У колекції Девіда Маунда з Упхема (Гемпшир, Великобританія) більше 30 тисяч мініатюрних пляшок.

Пивні рекорди

У німецькому містечку Фюрберге зберігається пивний кухоль завишки 2 метри. Виготовлений він в 1820 році.

Найбільший пивний кухоль з кришкою був виготовлений фірмою «Селангор Пьюта» до Куала-Лумпур, Малайзія. Він був представлений 30 листопада 1985 року. Його висота 198,7 сантиметра, місткість 2796 літрів.

Барменша Роузі Шеделбауер під час телевізійних змагань в місті Кеннгзєє 29 червня 1981 рік за 4 секунди здолала пятнадцатіметровую дистанцію, тримаючи в кожній по 5 пивних кухлів.

У одній з мюнхенських пивних пиво подають в незвичайних пивних кухлях. Як тільки піднімеш такий кухол...

Читати далі

ПИВАС

Я люблю пиво и от него у меня растёт живот. А мой друг Вовик пиво не любит и не пьёт, но живот у него растёт не слабее моего. Вовик стесняется своего живота, собирается заняться фитнесом и от этих мыслей ходит трезвый и злой. Я (пока трезвый) тоже стесняюсь своего живота, но фитнесом заниматься не собираюсь, а нивелирую своё стеснение пивом, отчего всё время хожу пьяный и весёлый. Моя жена считает Вовика человеком ответственным и положительным, но живёт со мной. Жена Вовика тоже считает его человеком ответственным и положительным, однако с ним развелась...
Вот так мы и живём: Вовик - закон...

Читати далі